Diari d'abord

De cara a barraca (10) Can Brossa

De cara a barraca (10)  el forn de calç de can Brossa i la barraca del Romeu

 
Això que avui us proposo no assoleix ni el grau de passejada, però potser un dia teniu ganes d'escampar la boira i sortir a l'exterior a prendre la fresca. Aquesta és l'excusa que us cal: anar a visitar el forn de calç de can Brossa, a la Vall d'Horta,  i després fer una ullada a la barraca del Romeu. Si voleu més, podeu afegir una o dues de les propostes que ja hem vist anteriorment
 

barraca el romeu

 
 
i que queden a tocar.
El forn de calç de can Brossa, em fou donat a conèixer pel Ramon Suades. Ramon, com coi ho vas trobar o, millor, com coi no ho vaig trobar? El pou d'aquest forn és a tocar del xalet que hi ha més amunt de can Brossa. Passat el xalet, a l'esquerra surt una pista que creua la llera del torrent de Pregona i que ja vam prendre per anar a cercar les cinc barraques del torrent. Per trobar el forn no cal creuar: si busquem a la nostra esquerra, tot just entrar a la pineda, trobarem el pou. Una acció interessant que us pot allargar la sortida és retirar els esbarzers, amb un parell de bons guants i unes tisores de podar.

La barraca del Romeu: si seguiu la pista cap a Agramunt, poc després del trencall que porta a la propietat, hi ha un rètol blanc: pugeu el marge dreten aquest punt, i una trentena de metres per sobre veureu la barraca de vinya. És una barraca de faccions molt regulars que encara s'aguanta, però comencen a veure's alguns espais entre pedres que potser s'haurien de reblir abans no sigui massa tard, i també alguna esllavissada, així com el dintell esquerdat.
Bé, la proposta és que abans d'esgotar l'hora màxima que teniu prevista, fiqueu pedres i pedretes per les juntes. Això pot allargar-li la vida a la barraca, i a nosaltres potser també!
Aqui teniu el croquis de situació de les dues obres.
Salut i alegria.

 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.