B284 26 SmallJa he enllestit la meva tomba. Una barraca de vinya enrunada, isolada i atapeïda de vegetació que he arranjat en solitari fins el punt just que l'he tancada amb pedra. Fins aquí ha arribat la meva feina, la pitjor part.
Deixaré als meus soferts supervivents la feina d'abocar-hi les meves cendres, tota la que l'estat els deixi. I després un bon tou de terra a sobre, que ja l'hauré deixat presta. Els lliris ja sabreu trobar-los.

Havent provat llargament d'estar sota terra ara sé que vull un enterrament a l'aire, en suspensió. En un indret alterós, ben panoràmic i assolellat, que hi corri el vent, on l'escalf de l'astre sol m'arribi esmorteït per les arrels dels lliris blaus i la pluja no tingui cap destorb per adobar-me. Un lloc orientat com els nostres ancestres, d'est a oest, que és cap on van sempre les nostres passes. Així és com voldria acabar, fent honor a cada segon indispensable que he passat al bosc i el seu silenci. Un cop mort faré de refugi per a qui ho vulgui, seré un paraigües que no hauria pogut sostenir en vida perquè la vida desborda, vessa i regalima, que per això mateix és vida. Així estirat, fet pols, em sentiré millor i faré més bon servei al comú. Diga'm previsor, però la mort agraeix que li facin lloc per enllestir aviat la feina, i ara encara tinc esma i esquena. Només per preparar un enterrament d'aquesta mena, ja valia la pena viure. Confesso que em feia il·lusió.
I vosaltres sereu benvinguts a la barraca, tant si sabeu llegir com si no. Com si fóssiu a casa vostra. Benvinguts.


Comentaris  

#2 JGM 26-10-2016 23:34
Gràcies, Armengol
No em feia cap il·lusió que les meves restes ajudesin a engrandir la bombolla immobiliària dels cementiris.
Calculo que aquesta serà la darrera barraca que donaré a conèixer, no fos cas que algú tingués més pressa que jo a ser-hi enterrat! ;-)
El mateix desig de llarga vida i plenitud per a tú i els teus!
#1 armengol gelabert 26-10-2016 18:49
Et tenia per un bon escriptor, però no sabia que també ets un poeta.
M'has emocionat!!!.
No ens han educat en la mort i la tenim com un tabu, quan realment no deixa de ser una part important i el final d'un procés de vida.
Tant de bo ben aviat sigui legal morir dignament.
Jo no se llegir on és la barraca, però confio que algun dia ens ho diràs.

Enhorabona per la iniciativa i que gaudexis de la vida fins al final.

Els comentaris han estat suspesos temporalment.