De cara a Barraca (56)          Sang, suor i llàgrimes a La Serrab196b 3 small
Després de sis matinals (sis mesos) el grup Ballestar de Pedra Seca ha aconseguit restaurar la barraca 55, dita del Pi Blanc, una formosa barraca de vinya engolida per un puixant bosc en transformació que l'havia fet desaparèixer dels ulls de l'estudiós Ballestar i també dels  propietaris de la finca de La Serra (Sant Llorenç Savall). Han estat sis mesos de 'sang, suor i llàgrimes' perquè d'haver-ho sabut millor, potser no hauríem afrontat aquest repte tan colossal de restaurar una barraca d'aquesta envergadura, si de primeres haguéssim pensat que la petita obertura del sostre amagava altres desperfectes de major calibre. Però el repte ha estat superat just a temps d'acabar l'any 2012 i per arrodonir la festa fi de curs van venir dos membres del Grup de Pedra Seca de Castellar. Novament amb l'ajut del ternal, s'han pogut resituar la llinda i lloses enormes al seu lloc. Com un gran magnet, la barraca ha atret la resta de les pedres necessàries per alimentar la seva reconstrucció. Tant per l'esforç com pel resultat m'atreviria a coronar aquesta barraca com la  'barraca de l'any' i com a tal el manteniment de la barraca va ser lliurat a un dels veterans del grup.
I com en totes les altres barraques restaurades, espero que aquesta també us servirà d'excusa per apreciar i valorar el nostre entorn privilegiat, fent-lo desaparèixer de l'anonimat en que es converteixen els llocs que 'són d'algú altre' o simplement 'bosc'.
I l'enhorabona a tot el grup Ballestar per la tenacitat i la fe en el resultat final, tan sols ens queden 155 barraques enrunades per triar!
 
 
b196b 17 small
 

b196b 5 smalll

 
b196b 13 small
 

 

b196b 4 small

 

b196b 20 smallb196b 27 smalllb196b 39 small


{audio autostart}marxapedra.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.