Dues persones són durament entrenades amb tota mena d'armes al Iemen per tal de liquidar uns quants caricaturistes armats amb llapiços que s'havien atrinxerat en una redacció al centre de Paris. Superant tota mena d'obstacles com ara senyals de trànsit, semàfors i una gernació d'infidels, els dos hómens armats amb fusells kalàixnikovs AK47 han traspassat la darrera barrera gràcies a una amable i alhora temible senyora que els ha obert la porta. La resta ha estat un treball impecable amb les armes, fent suar el gatell sense parar. Déu n'hi do!

 

Qui tampoc ha deixat de disparar ha estat la premsa, que després de la mort dels dos assaltants, segur que ens obsequiarà amb detalls com ara els orificis d'entrada i sortida de les bales i perles similars. Tot amanit amb frases com 'tot París' 'tota França' escrites per una sola persona, però en nom de tots. I també amb insinuacions com ara que els dos assaltants equivalen a l'Islam.

 

Vau sentir alguna vegada que aquell sonat de Noruega que va confessar que volia matar 600 persones i no tan sols 21, fos l'esperit del catolicisme o de la nació noruega? No. Vam quedar que era un sonat i prou. Doncs a Paris el mateix perquè, calia un fusell AK47 per matar un caricaturista o hauria estat millor un bazuka, un llançaflames, un míssil o millor un canó de 200mm...?

 

Si l'Islam prohibeix caricaturitzar Mahoma, els musulmans farien bé de no caricaturitzar-lo però...és que tots estem obligats a ser musulmans en potència? Quina seria l'arma adequada per liquidar els que gosen menjar porc? i pels que tenen un mal pensament, ni que sigui fugaç? De veritat cal tornar als temps de moros i cristians?
Com és possible que després de dues grans guerres mundials de caire purament econòmic encara hi hagi gent que atii guerres i matances de caire pretesament religiós? On eren aquesta gent mentre queien les bombes atòmiques o, calla, és clar que potser eren els que proveïen el petroli? Llavors bona part de la culpa ha estat del món occidental: ningú ha preguntat mai on anaven a parar les ingents quantitats de diners del petroli. Sembla que aquests diners han permès que una part de la població musulmana estigui a les beceroles, a la inòpia, en el mateix estat que fa 1500 anys, però amb mòbils, armes i gps. Sí, hi ha un part de responsabilitat en això.
No tinc cap mena de traça per dibuixar, pero tanmateix no m'he pogut estar de fer algunes caricatures. Contra les armes, coneixement. Sempre.descalceu-vos small

 
caricaturista small


rire small
 
 
 
 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.