Cada cop que parlem d'uns quants eixelebrats en moto que se salten les normes, surt una rèmora de persones a defensar 'la moto', com si les acusacions tinguessin res a veure amb cap afició concreta. És com si pel cas, parléssim de temeraris al volant i a canvi volguéssim defensar 'tothom que va en cotxe'. Si critiquéssim un 'assassí en sèrie' ningú gosaria acusar-nos de denunciar la humanitat sencera. Llavors perquè aquest corporativisme a l'hora de defensar a uns quasi delinqüents? que potser algú s'hi veu reflexat en les seves males intencions?
No costa imaginar que bona part d'aquest sentiment corporativista neix en els titulars de premsa. Neix després d'anys de síntesi periodística creant titulars. Uns quants delinqüents fent trial no són 'El trial torna a...' d'una portada, són un delinqüents en moto, com podrien anar a peu o en patinet, però això no vesteix un titular l'objectiu del qual és crear alarmisme i, sobretot, vendre diaris. És la roda del diners.
Tinc molt clar que la majoria de motoristes respecta les normes (només faltaria!): tinc amics i familiars que practiquen el trial i per sistema jo no els penjo cap titular acusatori. Són persones que, com jo, aprecien el valor que determinats espais estiguin lliures d'activitats del motor i de l'esport i amb tot allò que comunment  s'accepta que formi part d'un ESPAI NATURAL PROTEGIT. Vaja, allò que els diferencia d'un parc d'atraccions.
Dit això, on he de firmar perque els motoristes de Matadepera i encontorns disposin d'unes  parcel·les edificables per instal·lar-hi un circuit? Altres poblacions en disposen i no veig perque Matadepera hauria de ser un municipi lliure de sorolls i d'instal·lacions d'aquesta mena. O calla, que potser és més rentable edificar-hi torres i xalets? O potser no, que potser les urbanitzacions a Matadepera van proliferar per cercar-hi 'bosques frondosos', 'paisajes maravillosos', pau, natura i res de sorolls?

Els comentaris han estat suspesos temporalment.