matinal barraques la serra mar large smallAquest diumenge 6 de Març el Grup de Pedra Seca Ballestar de Sant Llorenç Savall convoquem una sortida per visitar part de la feina feta dins el sector de La Serra. En aquest indret una de les característiques del constructor de barraques de vinya sol ser el recolzament de la contrucció en un gran bloc de conglomerat. La ruta matinal seguirà la capçalera del torrent del Burc que, en temps reculats, s'anomenava torrent de la Font del Boix i progressarà per bosc molt tancat trobant tres barraques que s'hi han conservat en molt bon estat.
És en aquest ambient plenament boscós que les barraques de vinya no deixen de sorprendre, completament desubicades. A partir d'aquí visitarem la barraca del Pi Blanc (fotografia), un dels millors exponents de restauració fets pel grup Ballestar. Pel trajecte es visitaran altres barraques restaurades, una font poc coneguda anomenada 'del Perruca' i al final de tot trobarem una construcció que encara està pendent de ser classificada. No sabem del cert si es tracta d'una barraca de vinya (està adosada a un marge de pedra seca) o bé havia estat un forn (l'interior folrat de rajoles té una lleixa que segueix tot el perímetre). També hi ha la possibilitat que puguin conviure simultàniament les dues hipòtesis.
L'horari de trobada serà a les 9h a la font de l'Aixeta (Sant Llorenç Savall). L'aproximació a La Serra es farà amb el mínim nombre de cotxes possibles.
Us hi esperem!
 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.