Amb llet fins a les celles, la taca làctica s'exten més ràpida i silenciosa que un abocament incontrolat de petroli. Després de la indústria petroliera sembla que ve la indústria de la llet, que és per tot arreu. Per si no n'hi hagués prou amb la llet envasada, recentment s'estan posant de moda els sortidors de llet fresca, les benzineres de llet. Aneu a saber si a la benzina no hi afegeixen un toc làctic per obtenir millor combustió!
Feu un cop d'ull aquest llistat que anirem ampliant, per fer-vos una idea de fins on arriba la presència de la llet, un producte que menys d'un 1% de la humanitat tolera al 100%.

Gelatines -  a veure, la gelatina no venia del moll dels ossos?

Gall Dindi - des de quan la carn (qualsevol) porta llet en pols? Un invent de casa nostra, gràcies a Casa Tarradellas ... s'ha de reconèixer però que a partir del pernil sense lactosa de casa Tarradellas ja han creat la pizza de formatge i pernil dolç SENSE LACTOSA. Enhorabona!

Tostadas Rústicas- es veu que antigament el pa es feia a partir de 'suero de leche', va ser després que es van inventar el pa a partir del blat.

Pan Redondo con cinco cereales- molt cerealístic, però la vaca de la llet desnatada en pols també deixa aquest pa per mullat, com gairebé tots els que es fan als supermercats.

Llonganissa- això no es feia a partir del porc?  es veu que la llet de les vaques també  influeix molt en aquests animalons...

Embotits del porc, infinitat - des que són al supermercats, tots porten algun derivat lacti. Casa Tarradellas també hi té afició.

Productes Santiveri- La taca de llet s'exten més enllà del fabricants habituals. Gairebé tota la reposteria de Santiveri  té 'trazas de leche'. I jo que em pensava que Santiveri era sinònim de puresa i ingredients selectes...

Blat inflat- conté traces de llet ...que potser l'inflen amb els gasos de la llet?

Patates Xips- Increïble. Amb tan sols TRES ingredients: patata, oli d'oliva i sal, la llet també s'hi ha colat inadvertidament! El fabricant, Iber-no-sé- què, ho adverteix a la bossa "Alergénicos: contiene trazas de lactosa"... la Trinca també ho havia d'haver advertit: l'home potser vindrà de la patata però això sí, sempre que contingui traces de lactosa...
Alerta amb les 'aromes' als ingredients. Frit Ravich i d'altres marques aconsegueixen patates fregides amb sabors 'camperoles' i 'Aperitiu' a base de lactosa (p.e. per aconseguir la fragrància de mar, la llet és de... vaques marines?).
 
Les Sopes en pols (Gallina Blanca o Be Negre), tant si es una sopa de brou de verdures com una sopa de 'ave con fideos', totes, TOTES, porten 'suero de leche'. Ja ho sabeu: si no us agrada el brou de llet, dues tasses!
 
Galetada. Les galetes Virginias amb titular - ben gros-  SIN LACTOSA. Però als ingredients -en xicarró- apareix que treballen amb sulfits, frutos secos, omega 3 del peix, soja, moltes més coses i....LECHE!!!! ....per fotre's una galeta!!! No se salven ni els que volen anunciar que no trafiquen amb llet.
 
Foie-gras- fetge d'ànec, fetge de porc i ara ... amb més coses! amb proteïna de llet, amb llet descremada, amb lactosa ... al gras li cap tot el greix.
 
Caldo Vegetal (casa Medinat, de Santiveri també) - sèrum de llet, lactosa, proteïna de llet, traces de llet. Tot ben vegetal. És el cicle vital: les vaques vegeten herbes tota la vida i quan moren fan brotar l'herba de nou .... amb traces de llet, es clar.
 
Llevat de cervesa - Sembla que el nom ja ho digui tot: llevat de la cervesa només hi hauria d'haver el buit envasat, però no! El ball de la civada també adverteix que pot contenir traces de llet! Hom ja no sap si primer foren els ous i després les vaques o si les vaques precedeixen els ous que tenen alguns....
 
Pipes de Carbassa - marca Biográ, molt bio i molt sostenible però....pot tenir traces de llet i per tant ja podeu anar plorant desconsoladament com un nadó. Una pipa sucada amb llet i a callar!
 
Corn Flakes / Cereals - marca ESGIR, de la secció de productes dietètics. Diu que té blat de moro, malta de civada i sal. Però pot tenir traces de llet. Allò que deien que de bon matí et fessis un bol de cereals amb llet ja no cal: aquest blat tan selecte ja porta llet.
 
Vedella congelada dels supermercats MERCADONA - Quina millor prova que es tracta d'autèntica carn vacuna que la d'injectar-hi proteïnes de llet, suero làctic i, per descomptat, llet. Llet congelada.
 
Establiments VIENA - Excepte dues o tres amanides, tot el catàleg de la cadena VIENA conté lactosa, fins i tot el 'millor entrepà del món' la flauta de pernil ibèric, el mundialment famós pernil amb llet...Sort n'hi ha que com a 'compromís amb la qualitat' la cadena VIENA duen a terme la elaboració i fabricació pròpies de productes carnis, d'embotits i el pa. Altrament ni ells mateixos ho advertirien al públic, així que ara ja ho sabeu.
 
Margarina Vegetal Ligeresa - Conté llet de vaca. La vaca no és una planta. La llet de les vaques no és d'origen vegetal, és d'origen animal. Alguns són molt 'ligeresos' amb els mots amb els quals bategen els seus productes.

Blat de Moro Tou Sabor Barbacoa - Frit Ravich - A banda de l'aroma de fum hi ha un altra aroma fumejant que conté lactosa: l'aroma d'una vaca no pot faltar al voltant d'una animada barbacoa.
 
Crema de Cacauet Hacendado - en cap dels ingredients hi figura la llet, però per algun motiu l'embogida vaca de torn, enfilant-se com un mico qualsevol, hi ha deixat traces de llet.
 
Xarop d'Atzavara 100% natural de la casa REL-Nutrients Ecològics; pot contenir traces de gluten, soja, fruits secs i làctics (i ja posats jo hi afegiria residus de nutrients ecològics) Queda clar que l'activitat vegetativa de les vaques no coneix límits: són capaces de refregar-se i menjar-se plantes tan espinoses com aquesta. És una plaga indeturable.
 
REL Nutrients Ecològics (envasats per a Bioconsum s.l.). Tots els productes d'aquesta marca estan etiquetats amb un preventiu  "pot contenir traces de gluten, soja, fruits secs, sèsam i làctics". Tots. Tant si són pipes de carbassa, arròs, farines o productes més elaborats com ara cereals per esmorzar etc. Hom no pot evitar preguntar si els termes 'ecològic' i 'bio' no tan sols haurien de fer referència a l'origen i tractament ecològic dels nutrients, sinó també a tota la cadena de producció posterior.
 
 
NATURATTIVA - BIOGRAN Gelats que s'anuncien ecològics i SIN LACTOSA. Als ingredients descobreixes que hi pot haver TRAZAS DE LECHE. Potser és llet ecològica, potser és lactosa ecològica, potser aquesta ecologia també fa mal.
 
 
IOGURTS SENSE LACTOSA MERCADONA - resulta que al iogurt hi han afegit lactasa, que és l'enzim que fa que el sucre de la llet (lactosa) sigui absobit per l'intestí. Però això només pot voler dir una cosa, i és que si llegeixes la llista d'ingredients HI HA LACTOSA. I si hi ha lactosa vol dir que  l'intestí de cadascú sabrà quina quantitat de lactasa necessita per neutralitzar la lactosa...SI US PLAU, QUEDEM QUE SI NO HI HA LACTOSA ÉS QUE NO HI HA D'HAVER LACTOSA. NO JUGUEM A FER TRILERISME AMB AIXÒ. Si de cas poseu  IOGURT AMB LACTASA, com aquells que anunciaven iogurts amb molts més bifidus flotant-hi que els bífidus que ja hi havien hagut tota la vida.
 
PRODUCTES VEGANS ... AMB TRACES DE LLET !! - posem-nos d'acord. Si un producte és vegà no vol dir que hagi tingut molta llet jugant a Las Vegas ni que la NASA l'importi directament d'una constel·lació llunyana. Estem d'acord que un producte vegà no és sinònim que estigui lliure d'al·lèrgens com ara podria ser el cacauet o la soja, però sí que hauria d'estar lliure d'al·lèrgens d'origen no vegà, o sigui d'origen animal. Ja sé que les vaques també assetgen les naus veganes, però no deixeu que s'hi passegin i en prenguin el control. Així que voldran, us deixaran tirats a la via làctia.

 

Vosaltres pensareu que us heu de fer grans, heu de crèixer, que si el calci pels ossos. Tot això eren missatges publicitaris per barrinar-vos el cap. Qualsevol dietista entenimentat us dirà que fora de la llet materna, no ens fa falta la llet per a res que no sigui fer negoci, per seguir engreixant la vaca. Ni en pols, ni desnatada, semidesnatada, ni sencera, ni en suero,  ni condensada, ni com excipient: totes les llets us regiraran l'estómac en diferents graus. I encara per no parlar de la contaminació que a escala planetària suposa tota aquesta indústria del bestiar!
 
 
 

(continuarà)
 

ENLLAÇOS

 
 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.