Diari d'abord

De cara a barraca (1) barraca Carme Vinaixa

De cara a barraca (1)

cova de laigua barraca 2 small
Encetem amb aquesta nova secció una sèrie de caminades molt lleugeres, entre minuts i una hora de trajecte, com a màxim. Una secció destinada als estressats que han d’acomplir la seva horeta d’exercici diari receptada pel metge de capçalera. I ho farem anant a buscar les barraques de vinya i d’altres elements rurals disseminats que hi ha per tot el parc. Notareu que per tal de classificar-les, ens inventem el nom de la barraca, si algú sap quin nom tenen aquestes construccions o alguna història relacionada que ho digui ara o … quan pugui. Us indico el recorregut. Bona passejada.
 


 
La barraca 55 (Castellar del Vallès) "Carme Vinaixa"
 
Deixarem el nostre vehicle davant per davant amb el trencall de la pista que porta a can Cadafalc o bé a l'aparcament de l'ermita de Les Arenes. Ens situarem a l'inici de la pista de can Cadafalc. Per comptes de seguir la mencionada pista, ens enfilarem per un corriol que passa per sobre i que neix al mateix lloc. Ascendirem a trobar el llom de la carena tot decantant-nos a la nostra dreta. Passarem per sota de dos cables que, provinents de Les Arenes, es refreguen amb la boscúria i fins i tot un pi caigut s'hi engronxa. Quan serem dalt, agafarem el corriol carener baixant cap a la nostra dreta. Passat un tram curt de bosc, sortirem a un petit rocater on, a la nostra esquerra, hauríem de ser capaços de veure la closca d'una barraca. Una curiosa barraca on al dintell hi ha gravat el no. 55. Creiem que aquesta marca recent (que no havíem vist abans) i l'arranjament de l'entorn immediat deuen ser obra de membres del centre excursionista de Castellar, que estan elaborant un llibre sobre les construccions rurals del seu terme. És una petita barraca de vinya que aprofita el marge rocallós com a paret i que té la boca orientada a l'oest.
És dubtós que hagueu trigat més de 15 minuts a trobar-la. Si no en teniu prou podeu mirar de trobar, en rigurosa exclusiva, la cova de l'Aigua (20m). Es troba tot just a deu minuts d'on sou. Com anar-hi? A la barraca hi hauríeu de trobar el plànol corresponent. Doneu-li una ullada i feu la prova. Si pot ser, en acabat deixeu el plànol al mateix lloc. Si no trobeu el plànol, si us plau, notifiqueu-ho amb un correu. Gràcies.
 
 
 
{audio autostart}flickr.mp3{/audio}
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentaris  

#3 xorx 21-12-2016 22:02
Hola Marc,

El mapa de la cova de l'Aigua ja torna a ser dins la barraca de la Carme Vinaixa. Gràcies per avisar i espero que passis unes bones festes.

Salut i alegria

JG
#2 xorx 24-11-2016 22:43
Gràcies Marc,
Hi tornaré per deixar-hi de nou el mapa. Així que estigui fet ho aviso aquí. Salut i alegria

caudelguille
#1 Marc 24-11-2016 17:38
Hola,
Avui he anat a la barraca 55 per aconseguir el mapa de la cova de l'aigua i només he trobat un pot de vidre amb alguns papers amb signatures catxetaires dins. Els papers estaven molt molls i no hi havia cap mapa. Per cert, que la barraca és molt xula i ubicada en un curiós lloc.
Adéu!

Els comentaris han estat suspesos temporalment.