Diari d'abord

EL CABIROL TORNA A SANT LLORENÇ DEL MUNT

240px-capreolus_capreolus_2_jojo

Ahir diumenge 14 al vespre,  un cabirol creuava la pista de Les Boades en direcció a la font de Carlets (Rellinars) tal i com ens va relatar el sr. Claudi Perarnau, que ho va veure. En Claudi estava mirant de recuperar, juntament amb d'altres caçadors, uns gossos de caça que se'ls havien perdut des de dissabte. "És preciós-va afegir. No sabem si aquests cabirols provenen de Montserrat, però sembla que criaran per aqui". Segons la viquipèdia el cabirol (Capreolus capreolus), "té com a característica no allunyar-se gaire d'un territori molt reduït, cosa que fa que sigui una presa fàcil". Benvinguts de nou a casa vostra, cabirols! Espero que d'ara endavant només sigueu presa d'admiració.
 

 

 

 

 

 

Nota-La fotografia és de viquipèdia.

 

Comentaris  

#5 Miquel Gubianas 29-08-2019 21:10
És tal i com dius, fan com els gaigs, avisen que hi ha perill, i es contesten entre ells.
Per cert... Al mateix bosc... Podrien ser dues cries de muflo, o dos muflonets mascle joves però no n'estic segur... Em van estar mirant a uns dos metres meus, sense por, vaig flipar
#4 xorx 03-08-2019 22:00
Hola Miquel,

Sí, a diferència dels senglars, els cabirols solen fugir ementent un so molt característic, com si volguessin alertar tot el bosc!
D'altra banda he notat que són força més curiosos que els senglars, esperen a mantenir un cert contacte visual abans de fugir.
I són realment bells
Salutacions,

JG
#3 Miquel Gubianas 03-08-2019 16:35
Aquest mati a la pista que va de sant feliu del racó a matadepera, ramal que puja a la mola, a uns 3km de l'hostal del cim, ens ha passat una femella adulta per davant i als dos minuts hem sentit com cridava als demés membres del ramat, obtenint resposta per part de dos animals més. Els sons s'han sentit en triangulat estant nosaltres al centre.
#2 Xorx 12-01-2019 12:17
Gràcies Jordi.
No tots els caçadors són iguals, per sort.
L'article és del 2008, els cabirols han començat a proliferar.

Salut de Pedra

JG
#1 Jordi Aluju 10-01-2019 18:07
Hola. Magnífica web !!!
Jo en vaig veure un a Matadepera, just sota el Kockei endinsant-se al bosc. Molt a prop de la cerretera per cert. Vaig informar a la web de la Generalitat.
M'estranya que un caçador que perd els gossos digui que és preciós. Pels que ens agraden els animals és gairebé un insult.
Salutacions !!

Els comentaris han estat suspesos temporalment.