Diari d'abord

VIa Edició Espeleopringuer: èxit total!

Amb l'excel·lent guiatge del seu descobridor, Quim Solbas  (a la foto a l'entrada de l'avenc del Pou) , aquest diumenge la secció d'Espeleopringuer de la SIS  ha explorat l'avenc del Pou (-12m), l'avenc de la Roca del Duc (-5m) i la cova de la Roca del Duc (8m), noves cavitats localitzades fa poc més de dos mesos a l'entorn d'aquest característic tdscf4466 smalluró del terme de Rellinars.  Amb conversa mantinguda de camí de tornada amb el jutge de pau de Rellinars, el sr. Claudi Perarnau, hem pogut saber que les dues cavitats verticals foren excavades artificialment per encàrrec dels propietaris del Mas de Les Boades, per tal de trobar aigua. Una obra que creiem colossal (més si es té en compte que es va fer a pic i pala) i que ha generat entre els assistents dos grans corrents d'opinió: 1. l'obra no va seguir cap criterì geològic concret, com no fos el d'un eixelabrat saurí en hores baixes 2. l'obra es va basar en unes fisures pre-existents que els treballs van esborrar gairebé per complet.
L'encarregat de fer la primeríssima de l'avenc del Pou ha estat l'Eduard Badiella, mercés a un equipament de luxe a càrrec del Marc Anglès. El descens primeríssim a l'avenc del  Roc del Duc ha anat a càrrec de l'autor.
Ben aviat publicarem al webcau els croquis i la informació detallada d'aquestes noves cavitats. La enhorabona a tots els participants d'aquesta edició d'Espeleopringuer, que no s'ha rebregat per la neu caiguda ni pel fred imperant: han estat en Salvador Vives, Xavi i Eduard Badiella, Marc Anglès, Eva Monterde, Quim Solbas i com no: l'infalible 'gaiato' Espeleopringuer, amulet totèmic que ens protegeix amb els seus increïbles poders debriss-flowing! Des d'aqui volem convidar al sr. Claudi Perarnau a ampliar amb més detalls la impresionant obra dels pous artificials: es buscava realment aigua? existien esquerdes o indicis al lloc que suggerissin la presència d'aigua al lloc? quins recursos es van emprar (personal, material)? sobre quin any es van fer?
Ben aviat al webcau, el vídeo d'aquestes primeríssimes espeleològiques!
I recordeu que la propera jornada Espeleopringuer serà el 13 de juny de 2009.
 
 

 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.