Diari d'abord

De cara a barraca (48) barraca de la caixa d'abelles

 
De cara a Barraca (48)                      restauracions i deconstruccions

 

 
b247 restaurada

La darrera barraca restaurada per la secció local 'Ballestar' de Pedra Seca ha estat la barraca 247 que nosaltres anomenem de 'la caixa d'abelles'. La caixa marca el punt on cal deixar la pista que remunta el torrent de Ricó per anar a trobar la construcció. La barraca és de dimensions extraordinàriament regulars, de parets molt ben trenades, i compta a l'interior amb una postada pel càntir de l'aigua. En fer la visita amb en Ramon Suades, es va estassar els volts de la construcció i es va veure que el contrafort de la cara nord (fotografia) estava malmès de dalt a baix. En descobrir les pedres enterrades d'aquest sector, a més de grans arrels de pi que anaven en direcció a la barraca, també vam trobar una pedra basal, una de prou gran com per servir de base a les dues parets, que presentava una superfície inclinada cap enfora, molt apropiada per 'escopir' les pedres que s'hi recolzéssin. En les dues sessions matinals, a més de tornar a pujar el contrafort (fotografia), es va cobrir la volta amb cendres, terra i lliris.
Per celebrar aquesta restauració es va aprofitar per enrunar una altra barraca. No és molt agradós això d'enrunar una barraca, però si és de xocolata com les que fa la pastisseria de Cal Domènec a Sant Llorenç Savall, pot arribar a ser una activitat molt gratificant. A l'aparador del forn podreu trobar, a més de barraques de xocolata, rèpliques en miniatura de barraques de vinya, confeccionades en pedra pel fuster-artista local Jep Marminyà. Alguns models venen equipats amb llum interior i tot! Ja veieu que tot plegat constitueix una emergent indústria del merchandising aplicada al món del barraquisme i, com en el cas de la companyia d'Obèlix, per comptes d'un menhir ben aviat tothom voldrà tenir una barraca de vinya al rebedor de casa o una barraca per guarnir el pessebre nadalenc!
De cara a finals de mes, la secció emigrarà cap a terres més solanes on el sol ens pugui trobar amb més facilitat. Us hi esperem!
NOTA-  Aquesta barraca restaurada forma part del circuit de barraques de l'Itinerari Menjapedres.
 
 
 
 
{audio autostart}marxapedra.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.