Diari d'abord

Agulles en un Paller (7) 1.0

Agulles en un Paller  (7)                     l'agulla del Roure Sec


agulla roure sec 1 small

Agulla isolada d'uns tres metres d'alçada pel tram més curt, i de més de 6 metres pel cantó oest. No es tracta d'un bloc caigut, sinó de les restes del retrocés del cingle quan el desmantellament assolí aquest punt, deixant aquest testimoni del que abans devia ser un espadat.
Per visitar aquesta agulla, cal arribar-se al Roure Sec, al cantó de les Quintanes de Sant Jaume de La Mata i baixar la canaleta que és al peu de l'arbre mort. Abans d'acabar de baixar pel costat dret de la canaleta, passarem a frec del forat del Roure Sec, una cavitat que no arriba als tres metres de recorregut. Una vegada som a peu de cinglera anirem cap a la nostra dreta fins a trobar un punt ben fressat per on poder creuar la llera. L'agulla és al bell mig d'aquesta capçalera de la canal. Nosaltres no hi vam trobar cap rastre del pas d'en Regirarocs, però això no vol dir que qualsevol dia no hi pugui fer aparició.
Per arribar-vos a les quintanes de Sant Jaume i a l'arbre mort del Roure Sec, cliqueu aquí l'itinerari no. 6 d'aquesta mateixa pàgina, o bé cliqueu aquest croquis.
Salut i fil a l'agulla.


{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.