Diari d'abord

La Fontfreda, ni una gota

La Fontfreda, ni una gota

 
fontfreda sense aigua smallSent una font de dipòsit important, jo no he vist mai assecar-se la Fontfreda (La Mata, Mura). I encara menys en una època quan totes les fonts, fins i tot les més sospitoses de ser-ho, ara ragen fora de mida. Fins i tot pensava que trobaria la font rajant pel sobreeixidor, o sigui que la decepció es va multiplicar.
El dipòsit perd? segurament, perquè un rajolí arran de terra encara alimenta les basses de sota la font. L'aixeta 'nova' no funciona? possible, però més aviat perquè no deu tancar, sinó veuríem l'aigua rajant pel sobreeixidor. Potser no cal la intervenció de les Mines de Terrassa per arranjar-la ni calgui edificar cap més obra tanatorial aprop, potser la direcció del Parc pot enviar gent de manteniment, o potser ho han de fer els usuaris, que són els que les malmeten.
Aprofito aquest breu per felicitar la direcció del Parc (o qui en sigui responsable) per les tasques de neteja dels vorals de la carretera. M'és igual que s'acosti un període electoral: aquest tipus de tasques solen ser de poc lluïment, incompreses i normalment generen rebuig,  però jo l'aplaudeixo. I encara s'hauria pogut esclarissar 20 metres més a banda i banda de la carretera que va de Coll d'Estenalles a Talamanca. Trobo que en cas d'incendi una infraestructura tan important com és aquesta, ha d'estar en les màximes bones condicions, precisament per a poder salvar la resta en cas necessari. Aquí no s'hi val a badar contemplant frondositats del cotxe estant. I moltes de les pistes prioritàries haurien de rebre el mateix tractament. I també aplaudeixo que per fi s'hagin adonat que la pista de Matarrodona tallava camins importants, i s'han fet els acondicionaments necessaris. I pel que fa a aquesta súper marxa Trekking solidària que aplegarà pel maig mil·lers d'esportistes fent l'itinerari (o com es vulgui dir un traçat ple de cràters) dels Tres Munts, no és precisament el que jo en diria una bona pràctica, per molt bones intencions recaptatòries que es tinguin. Estaria igualment en contra si es decidís celebrar una competició de trial solidària, una cacera solidària o una fira solidària de maquinari agrícola que es celebrés dalt de La Mola. Potser sigui un event molt esportiu, tal volta solidari, però gens respectuós amb el Parc Natural. Molt em temo que hi haurà trencadisses.
 
 
16-06-2011
 

 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.