Diari d'abord

revolta silent (5)

LA REVOLTA SILENT (5)                                                               PRESONER

 
 

 

 

Al Collet del Llor ja fa temps que les alzines van recuperar la seva posició. Però de tant en tant encara s’hi esmuny algun pi quintacolumnista amb ganes de sembrar el que no toca. A continuació transcric breument un interrogatori de 10 anys de durada entre el Pi Trespeus i una alzina de rang inferior, a la part baixa de la canal de les Simanyes.pi dels tres peus small
-que et penses que em xupo les branques, jo? Què anaves a fer amb aquestes pinyes, eh?
-...res...jo...només passava per aquí i
...
-I un rave! això són les bombes incendiàries que ens llenceu a morterades, que ja ens coneixem els troncs! 
-..et juro que no són meves 
-calla i dóna-me-les! I ara, amb processionària o sense, baixaràs a la llera del torrent a retirar la brolla d’esbarzers que els teus col•legues van deixar per impedir la nostra avançada.Vinga, espavilant! 
-però què t’embrolles? Jo no sé res d’arítjols i esbarzers... 
-pel Gran Roure Sec! et penses que em pots aixecar l’escorça a mi, o què?!? Tothom sap quin peu gasteu: veniu de turistes, especialment els pins blancs, a fer bronzo a Sant Llorenç, tot el dia rodejant-vos d’assistent servils, tot el dia de festa i defecant pinassa per un tub. “Ja vindrà algú altre a netejar!”-fatxendegeu. Però això s’ha acabat! Ja podeu tornar d’on heu vingut, pins inmmunds, que les vostres cabelleres aviat es quedaran calbes si hi creixen més orugues! 
-rovellons! el que passa és que ens teniu enveja! 
-enveja, dius? Perquè? Perquè convideu a les gatoses i a quatre tocats del bolet per la tardor? Però si els nostres esclatasangs són els millors rovellons de tots, a fe del Gran Parrac
-I vosaltres, mirate’ls que nets! si només serviu per engreixar porcs 
-Sí, es clar, però els nostres porcs, estimat pinetó, amb la vostra pell s’hi refreguen i, posats a fer... en acabat s’hi esmolen les dents!!! 
-Ecs, quin fàstic! escolta, deixa’m marxar i et juro que arrelaré a una altra banda.
-Peus quiets! queda’t on estàs i no facis cap moviment en fals, o et deixo sec d’un llamp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.