Diari d'abord

Com fer que una porta obri i tanqui

Bricogestió bàsica, part 1

 

Aqui va una proposta mai millor dita, constructiva. S'arreplega (avui diríem recicla) una paret de qualsevol dependència de qualsevol edifici ciclopi de la Diputació, o una de les moltes que no es fan servir al Fòrum de les Cultures, i s'entafora a l'entrada de la cova Regal-Marcet. S'hi posa una porta de ferro colat (també de la Diputació, amb el logo) i un cartellet que posi: "cavitat d'interès arqueològic pendent d'excavació", amb el logo de la Generalitat. "Per concertar visita truqueu als telèfons de l'Ajuntament de Mura 93 831 72 26, a la Direcció General del Patrimoni Cultural 93 316 27 40, o de la oficina del Parc Natural 93 831 83 50.  El guia s'ofereix gratuïtament.  + Informació al centre d'Interpretació de Mura", amb el logo de l'ajuntament de Mura i el de les Valls del Montcau i, si convingués, fins i tot el logo de Famòbil. Tants logos com faci falta.
Una proposta similar també pot servir per a la cova del Frontal. Segur que l'ajuntament de Matadepera també s'interessarà pel tema.
Ep, tot just és una idea. Tampoc sé si caldria patentar-la.

Bricogestió bàsica, part 2

 

Entre les restes arqueològiques de la cova Regal-Marcet trobades en superfície que es troben al Departament d'Arqueologia de la UAB, juntament amb les que es troben dins una caixa al Museu Comarcal de Manresa de la cova de Mura, i alguna resta de la cova del Mal Pas del museu Arqueològic de Catalunya,  es fa una exposició semi-permanent al centre d'interpretació de Mura. Es podria dir ben bé RESTES/RESTOS. A la botigueta es podrien vendre rèpliques de la ceràmica, enterrades en uns còmodes i pràctics terraris portàtils perquè la gent més ansiosa pugui experimentar el plaer de la sorpresa a casa seva, i puguin explicar-ho als familiars i amics. També es podrien fer clauers i vaixelles prehistòriques senceres, perquè la gent pugui assaborir els diferents períodes arqueològics a taula, tenint la completa seguretat d'estar menjant un plat d'història amb tota fidelitat de detalls i documentació annexa. De passada, al centre d'Interpretació es pot  instal·lar, en un raconet discret, una guardiola amb un logo completament anònim destinada a recaptar la voluntat per subvencionar un eventual, tot i que del tot improbable, treball arqueològic.

Els comentaris han estat suspesos temporalment.