Joncar, cova delJoncar cova WEBTOP Large


QUIM SOLBAS: QUATRE ULLS MILLOR QUE DOS

 
INTRODUCCIÓ

Cavitat poc profunda que va localitzar el Quim Solbas el dia 4-1-2015 al vessant dret del Sot de l'Infern (Mura). Sobta que la cavitat estigués localitzada à escassos metres més avall de la Foradada del Sot de l'Infern que ja havíem trobat el 1998.

 SITUACIÓ

La cavitat es troba al vessant llevantí d'un torrent entre el Sot de la Cremada i el torrent del Joncar. Partint del Puig de la Balma (Mura) cal anar a trobar el Collet Roig i prendre la pista a la nostra esquerra com si volguéssim anar al Puig Andreu. Poc després de deixar el trencall a la nostra l'esquerra del corriol que hi mena, si seguim la pista principal arribem a un collet. En aquest punt caldrà sortir de camí per la nostra dreta, flanquejant per rocater el turonet que tenim a la nostra dreta. Baixarem una part d'aquest carener pel llom i així que arribem a trobar la vegetació, sortirem per la nostra esquerra a trobar una canal prop de la qual, seguint la cinglereta, trobarem l'entrada a la Foradada del Sot de l'Infern i uns 30 metres més avall l'entrada de la cova del Joncar.
 

 
DESCRIPCIÓ

Galeria única N105 d'una cavitat amb un pòrtic d'entrada considerablement gran, d'uns 4m d'amplada per 5 d'alçada. El nivell de gresos, situat a la part del sostre assenyala el punt de trencament a partir del qual el material ha cedit per gravetat. L'unic accés a la cavitat és la diàclasi original, d'uns 40 cm d'amplada, força concrecionada d'anemolites i amb un parell de topis. D'aquesta galeria estreta és possible accedir al capdamunt del pedestal.


NOTA- totes les fotografies de l'article són de l'Albert Verdós.
 

CROQUIS

Joncar cova CROQUIS


 

CODI CAVITAT

Conca del Sot de l'Infern 06 / 028 (provisional)
ENLLAÇOS


Foradada del Sot de l'Infern

Cova Amunt

 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.