Sot de l'Infern, foradada del

infern foradada de l large

 


L'INFERN ÉS PLE DE FORATS

 
INTRODUCCIÓ

Vam decidir batejar la cavitat amb el nom de Foradada no tan sols per l'esvoranc principal que sobresurt mirant a llevant, sino  també fent esment de la munió de petites cavitats que l'envolten i que testimonien una antiga surgència de tipus kàrstic d'una certa envergadura. El retrocés progressiu dels cingles ha esborrat la galeria principal, i per un caprici de la natura, tan sols resta un pont natural de roca amb restes de concreció a les parets.
Cal parar atenció al travessar el pont de roca: el recorregut a peu pla s'estrunca sobtadament en un petit estimball.

 

 
 

SITUACIÓ

La cavitat es troba al vessant llevantí d'un torrent entre el Sot de la Cremada i el torrent del Joncar. Partint del Puig de la Balma (Mura) cal anar a trobar el Collet Roig i prendre la pista a la nostra esquerra com si volguéssim anar al Puig Andreu. Poc després de deixar el trencall a la nostra l'esquerra del corriol que hi mena, si seguim la pista principal arribem a un collet. En aquest punt caldrà sortir de camí per la nostra dreta, flanquejant per rocater el turonet que tenim a la nostra dreta. Baixarem una part d'aquest carener pel llom i així que arribem a trobar la vegetació, sortirem per la nostra esquerra a trobar una canal prop de la qual, seguint la cinglereta, trobarem l'entrada a la Foradada del Sot de l'Infern.
 

 
DESCRIPCIÓ

Es tracta de l'esquelet d'una antiga cavitat de la qual el retrocés del cingle tan sols ha deixat la boca d'una galeria principal de direcció nord, amb algunes traces de petites galeries que nodrien el ramal principal. Destaquen la boca amb les parets encara concrecionades així com la galeria coberta, superat el ressalt de la qual s'accedeix a un espai dividit en dues galeries de parets força concrecionades. El sostre de la cavitat ha desaparegut, deixant de testimoni un gran bloc caigut i un cel completament obert.
 

CROQUIS

sot de linfern foradada croquis medium
 

CODI CAVITAT

Conca del Sot de l'Infern 06 / 018 (provisional)
 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.