Amunt, cova

 Amunt cova WEBTOP Grande



AL SOT DE LA CREMADA

 
INTRODUCCIÓ


Petita cova a les immediacions del Sot de l'Infern que fou trobada succesivament i de forma independent per un servidor l'any 1998, després pel Quim Solbas i més tard, l'any 2016 - era un forat i ja tots ens n'havíem oblidat completament- per l'Albert Verdós, que ens acompanyà a trobar altres forats de la zona. Aquest mateix dia, el 25 de juny, vam fer la topografia i vam veure que complia amb els requisits i les dimensions per ser considerada cova.

 
 

 
 SITUACIÓ

Està situada a la part baixa de la riba esquerra del Sot de la Cremada, i no hi ha camí. Haurem de seguir el mateix trajecte que per arribar a la foradada del sot de l'Infern i la cova del Joncar. Partint del Puig de la balma (Mura) cal anar a trobar el Collet Roig i prendre la pista a la nostra esquerra com si volguéssim anar al Puig Andreu. Poc després de deixar el trencall a la nostra l'esquerra del corriol que hi mena, si seguim la pista principal arribem a un collet. En aquest punt caldrà sortir de camí per la nostra dreta, flanquejant per rocater el turonet que tenim a la nostra dreta. Baixarem una part d'aquest carener pel llom i així que arribem a trobar la vegetació, sortirem per la nostra esquerra a trobar una canal prop de la qual, seguint la cinglereta, trobarem l'entrada a la Foradada del Sot de l'Infern i uns 30 metres més avall l'entrada de la cova del Joncar.  Nosaltres seguirem voltant a peu de cingle, travessant el llom del carener i al vessant del Sot de la Cremada passarem a frec d'un parell d'agulletes rocoses. Més enllà trobarem un rocater al capdemunt del qual s'obre la cova.
 

 
DESCRIPCIÓ


Petita cavitat desenvolupada a l'extrem de l'antic delta eocènic, en conglomerat predominantment gresós. La petita i acotada entrada mena a una intersecció, sent la galeria est la més espaiosa i apta per a estar-hi dret. La resta de direccions són terminals o bé impracticables.
Amb el pas del temps geològic, aquesta petita cavitat segurament serà l'origen de la formació d'una altra agulla al massís, producte de la reexcavació de les fractures encreuades a la seva cinglera.
 
 

CROQUIS

Amunt cova CROQUIS Pequeo
 

 


CODI CAVITAT


Conca del Sot de l'Infern 06/ 033

 
 

 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.