EL QUE ESTÀ ESCRIT: 19 RAONS PER A NO VOTAR CiU 1.01. El programa electoral de CiU "2020" no proposa cap data concreta per a fer cap referèndum-consulta-enquesta-sudoku sobre la creació d'un nou estat català.Si tant important és el referèndum segons CiU i les enquestes 'asèptiques' de la Vanguardia asseguren que obtindrà majoria, semblaria lògic proposar una data com a mínim, no?
2020 és un xifra que segons per a què, i especialment venint dels reis de l'anestèsia com són CiU,  pot posar els pèls de gallina.

2. El programa electoral de CiU "2020" no proposa cap text per a la pregunta d'un eventual referèndum. L'Artur Mas només ha comentat a TV3 que com a exemple un " Vol que Catalunya esdevingui un nou estat d'Europa? " seria el màxim que es podria arribar a demanar...però no consta en el seu programa electoral. Que potser no ho han pensat prou a fons com per arribar-ho a imprimir en el programa electoral?

3. L'Artur Mas no va acudir expressament a la manifestació ciutadana del 11S  "Catalunya Nou Estat d'Europa". És aquest el millor senyal de compromís? és aquesta la millor estratègia per algú que diu que ara vol liderar i fer seva la manifestació multitudinària ? No ho trobeu ni una mica sospitós? perquè sou tan generosos amb algú que us ha girat l'esquena en un moment tan decisiu per a les vostres aspiracions com per voler-lo ara de líder?

4. El president Artur Mas i el programa electoral de CiU "2020" no usen la paraula independència, quan de fet va ser la paraula més emprada per uns dos milions de catalans mentre feien onejar banderes inequívocament independentistes. Mas prefereix parlar de nou estat i d'interdependència (i d'estructures d'estat!), d'un nou estat dins d'Europa (sense especificar "fora d'Espanya"). Un dels lemes més comentats a la manifestació fou "Si crides INDEPENDÈNCIA perquè votes CONVERGÈNCIA? ( i que consti que llavors no estàvem en campanya electoral!)


foto mani

5. El president Artur Mas i el programa electoral de CiU "2020" parlen d'anar avançant cap un estat propi, però CiU  és abans REFERENDISTA que independentista. I això és així perque CiU en el seu conjunt no ha tingut mai cap convicció pel que fa la independència de Catalunya.

6. Hi ha moltíssim votants de CiU que no desitgen de cap manera la independència de Catalunya. Això d'ara és una campanya electoral més reactiva amb Espanya, però una campanya al cap i a la fi. Un dels líders de CiU, Duran i Lleida, ja diu que no està per la labor


Ja no recordeu tots aquells diputats de CiU que van votar en contra de la supressió de la FIESTA NACIONAL dels TOROS a Catalunya?

7. CiU té un deute com a partit de 24 milions d'euros amb la Caixa -avui Bankcaixa. Un deute que només pot cancelar mantenint-se al poder i fent concessions polítiques als seus creditors, com són ara els famosos peatges que Mas ja ha assegurat que continuaran, amb estat propi o sense. El més bo del cas és que hi ha gent que vota CiU perquè diuen que són gent seriosa, i jo afegiria que perque duen corbata i donen molt bona 'imatge de líder' (o miratge de líder).

8. CiU s'apunta al carro de l'independentisme per pur oportunisme i per obtenir una majoria absoluta i absolutista en temps de crisi. CiU cada cop perdia més votants i ni tan sols la inoperància de la segona fase del tripartit li va transvasar més votants. Pel sol fet de no ocupar el poder es van passar dues legislatures llepant-se les ferides i completament desapareguts. Ara de cop us voleu empassar que CiU és el partit més soberanista d'entre tots els partits?

9. Les enquestes donen majoria a CiU. Tothom sap que amb uns bons pressupostos per a campanyes, a més de disposar de major espai publicitari, sempre tens les millors enquestes al teu favor. I en el cas de CiU parlem de milions d'euros per fer campanya electoral. Les enquestes són la manipulació electoral més flagrant (i més efectiva) per mudar el vot de convenciment cap el 'vot útil', és a dir, el vot de la por. A on va el president...va la gent.

10. CiU té una llarguíssima trajectòria de tota mena de pactes amb Espanya de la mà del PP i del PSOE, amb els quals ha jugat a conveniència, fent veure a cada campanya electoral que tots els mals venien de Madrid i que ells eren els únics amb capacitat per defensar els interessos de Catalunya. Amb la mà tan trencada de jugar amb Espanya, com és que ara CiU són la opció rupturista més creïble per assolir un estat propi? No cal dir que la percepció d'aquesta llarguíssima juguesca de CiU amb Espanya no pot ser vista amb massa tendresa per cap costat i ha acabat perjudicant Catalunya.

11. El darrer pacte amb Espanya es volia dir Pacte Fiscal. Un pacte que res tenia a veure amb el lema de la manifestació d'aquell any 2010 amb una participació de més d'un milió de persones sota el lema "SOM UNA NACIÓ. TENIM DRET A DECIDIR". Quan el sr. President Mas vol i li convé, la gent del carrer li importa un rave.

12 Com en el cas del Pacte Fiscal, ara CiU tampoc té pla B si Espanya nega el referèndum. Per culpa de no tenir un pla B en un cas tan obvi com era el pacte fiscal, (un cas molt menys menys obvi que el d'un referèndum de secessió), ja vam perdre dos preciosos anys. Quants en perdrem ara? El programa electoral "2020" de CiU no parla ni diu res semblant a declarar unilateralment la independència en cas d'obtenir o sumar una majoria absoluta de vots sobiranistes. No en diu res, perque CiU no representa el vot sobiranista i perquè CiU no ha format mai coalicions amb ningú, ni tan sols per un projecte tan engrescador com el present. Si de cas, CiU representa un vot 'referendista' per a no se sap ben bé què, sense proposta de text referendable ni tampoc data de referèndum.

13. Democràcia és participació. 23 anys seguits de pujolisme no són el millor exemple de participació. En qualsevol cas és exemple de LA participació. Rera aquesta eternitat política CiU arrossega una cúa de favors i favoritismes, com qualsevol partit aferrat tants anys al poder.

14. Aquestes seran les darreres eleccions com a Autonomia de Catalunya. Espanya no autoritzarà cap referèndum ni cap consulta. Tal i com estan les coses i pel sol fet de parlar d'estat propi, Espanya té ple dret de desmantellar l'autonomia de Catalunya tan bon punt Mas i una majoria independentista guanyi les eleccions. Amb la crisi enfonsant Espanya, el govern de Rajoy es mor de ganes d'acabar amb la duplicitat administrativa que representen les autonomies, i segurament tenen raó, perque aquestes autonomies només foren creades per aigualir les aspiracions sobiranistes de Catalunya.
Si aquestes han de ser les darreres eleccions catalanes, la pregunta que cal fer-se és: Què preferim, A: que la nostra darrera paraula majoritària sigui que volíem un referèndum amb no se sap quina pregunta ni quin resultat o B. que volem majoritàriament la independència i si calen més proves, després en fem un referèndum.

15. Havent-hi partits inequívocament sobiranistes com SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA ( el nom ja diu bona part d'allò prohibit per Espanya i autocensurat per CiU), un partit que incorpora un funcionament democràtic intern innovadorament participatiu, perquè ara us voleu quedar amb una afirmació pro-referèndum per comptes d'una afirmació pro-independència? Si el suposat ull internacional ha de treure conclusions d'aquestes darreres eleccions, no és millor que sàpiguen que volíem ser majoritàriament independentistes abans que referendistes?

16. CiU no parla clar i català: volem la independència per esdevenir un nou estat d'Europa. La pregunta clara i catalana és " Vol que Catalunya esdevingui independent i continuar dins d'Europa?"  i l'afirmació clara i catalana és que volem data de referèndum i en cas de majoria absoluta del vot sobiranista volem una declaració unilateral d'independència si Espanya ho prohibeix tot, fins i tot l'aire que respirem.


17. Experiència directa: Artur Mas pot arribar a ser un mentider sense escrúpols. L'incendi de 2003 el llavors president en funcions Artur Mar va venir a Sant Llorenç Savall per acaparar els mitjans i silenciar el desori, bo i dient des del primer dia que el foc estava controlat. El foc va durar 5 dies i només el va controlar la climatologia i la sort. Són d'aquelles experiències que si no les vius en pell pròpia, no te les creus: mentres els seus mitjans entonaven el cant responsarial que tot estava controlat, totes les nits el poble romania visiblement encerclat pel foc.


18. El lema de CiU penjat al pont del meu poble diu que votant CiU 'el teu vot farà que es respecti Catalunya'.....Catalunya respectada per qui? per qui no ha ens ha tingut mai respecte, Espanya? aquest és el camí cap un nou Estat Europeu, aconseguir que finalment Espanya ens respecti?....o és una indirecta per a la resta de partits que feia temps que ja no respectava CiU? Ja n'hi ha prou de victimisme amb Espanya per anar guanyant vots. Aquestes eleccions són a Catalunya i la pilota és a la nostra teulada. Ja n'hi prou de fer el mesell i somicar amb Espanya tot el sant dia!


fotoin

 

19. Mas va dir l'endemà de la manifestació que aquestes eleccions no eren per triar un partit sinó pel país. A banda de les afirmacions-amenaces que si CiU no obté majoria, Espanya i el panorama internacional es riurà de Catalunya i similars, heu vist la foto de pancarta amb el Mas amb els braços alçats com si fos Moisès? Aquesta és una 'imatge de país' o una imatge per triar un líder messiànic? Hem passat de la manifestació 'del poble', a votar un partit  i finalment a votar una sola persona. Això s'està encongint per moments.

 

Comentaris  

#1 Nihilisme 20-05-2016 13:33
N'has posat 19 però haurien pogut ser 29, o 39, o 59......

Els comentaris han estat suspesos temporalment.