Más y más. "Los catalanes siempre pidiendo más y más, extorsionando y ahogando cada vez más a España".
Si Espanya ens deixéssin no ja fer un referèndum, sinó escindir-nos-en directament, 'los catalanes pasarían a pedir CERO a España'.

Según-según. "Según el artículo Art 2º de la Constitución Española ...según el artículo 155 de la Constitución Española....". Com a catalans, també volem la independència per tenir una constitució pròpia i poder dir 'segons l'article tal, segons l'article qual'. No s'hi val a jugar que encara no tenim constitució pròpia, per fatxandejar que Espanya sí que en té!! Això sí que és jugar brut. També podrien dir que ja tenen la capital d'Espanya que és Madrid i que ja tenen un rei espanyol que és un borbó, que ja tenen la fundació FAES i també la cabra de la Legión ... això és jugar amb tots els avantatges!
En qualsevol democràcia, què és primer, el dret a vot o la llei?

Frustración. "A poco inteligente que sea Artur Mas se echará para atrás provocándoos solo frustración y decepción"
Alguns espanyols es pensen que a Catalunya ens deprimirem de cop si no fem realitat immediata els nostres anhels, com si la submissió a Espanya ens fos una novetat després de trescents anys que fa que dura aquesta comèdia! En aquest sentit sóc més partidari que molts espanyols els ha de fer més por la novetat d'una possible secessió, senzillament perquè no hi estan acostumats ( i perquè ja saben el pa que s'hi dona, que no són tontos ). El que està ben clar és que no han entès el caràcter pacífic i festiu de la darrera manifestació de l'onze de setembre. No ho poden entendre, perquè no són ni han estat mai catalans.

ACABAR CON LAS AUTONOMÍAS. "Desde la Plataforma "Quintacolumnistas españoles en Cataluña" proponemos es, ...
¡¡¡ RECENTRALIZAR ESPAÑA !!!
¡¡¡ CERRAR TODAS LAS COMUNIDADES !!!"
Afirmacions d'aquest estil posen de manifest, a més d'altres observacions col·laterals endèmiques, el convenciment que això de les autonomies va ser un succedani calmant per a les aspiracions soberanistes de Catalunya. Si el succedani ja no serveix per curar aquestes aspiracions el retiren de TOT el mercat espanyol, i llestos. I molt probablement sí que seria millor acabar amb les autonomies per a la resta d'Espanya. Però per a Catalunya és infinitament millor la independència.

Unidad. "Sin duda los españoles tenemos el deber de defender la unidad de España"."Cataluña no podrá permanecer unida si no permanece española"
Paradoxalment sembla que hi ha una relació inversament proporcional entre cada eventual separació de Catalunya i la proclamació de la unitat d'Espanya, com si Catalunya fos l'únic mecanisme funcional, remanent i encara actiu amb capacitat suficient per invocar la idea (o el miratge) de la UNIDAD de ESPAÑA. "No podemos hacer dejación de España" -assegura l'expresident Aznar.
Jo crec que sense Catalunya, la unidad de España estaria ferma i silenciosament garantida per uns quants segles més, i d'una forma extremadament econòmica i sense fluctuacions. D'altra banda aquests defensors a ultrança de LA UNIDAD, em penso que no haurien reconegut mai l'existència d'una molècula, d'un àtom, i molt menys d'un bosó. Fins i tot n'hi hauria que afirmarien que aquestes subdivisions no podrien tenir existència pròpia fora de la CONSTITUCIÓN i la MADRE PATRIA


No segueixo. N'hi ha que diuen que cada cop que al llarg de la història Espanya ha gaudit  d'un estatus democràtic o de certes llibertats, els catalans hem estat els responsables de xafar-los la guitarra. A banda que aquest hauria de ser un argument de primer ordre en pro de la secessió, el que de veritat ha passat és que cada cop que Espanya ha volgut anar de demòcrata no li ha agradat gens el que Catalunya havia de dir-li, i per això cada vegada han hagut de tancar la 'paradeta' que pretenia maquillar un rebost ben ple d'atavismes feudals i cavernícoles. Aquest i no cap altre, és el verdader llast d'Espanya.
Tots aquests fòrums i xerrameques s'haurien pogut estalviar si simplement el govern d'Espanya autoritzés fer un referèndum sobre la qüestió sobiranista. Molts espanyols no s'adonen que la seva millor basa seria que el SI a la independència no fos majoria a Catalunya. Així de senzill. O és que sempre han sabut que és una basa perduda?Els comentaris han estat suspesos temporalment.