Font de l'Hort de Matarrodona, balma de la


Font de Matarrodona balmaTOPO


UNA TALAIA PERFECTA DAMUNT LA FONT

 
INTRODUCCIÓ

Feia temps, en un dels bivacs a la Balma de la Calç, havia anat a recollir aigua de la font de l’Hort de Matarrodona, i havia vist penjada a la cinglera del vessant hidrogràfic dret del torrent, l’obertura d’una cavitat no massa profunda.
En Miquel Garcia, gran caminador que havia estat de la nostra muntanya i descobridor entre d’altres de l’avenc de les Piques, m’havia suggerit de visitar-la. I així ho vaig fer.
 

 SITUACIÓ

Ens hi podem arribar via Alzina del Sal·lari, Coll de Boix i seguir la pista de Matarrodona sense pèrdua fins a la bassa i font o bé del Coll de Boix seguir el camí carener de Puigdoure i trencar a l'esquerra pel corriol del Coll de la Creu dels Alls. Just sobre la font de l’Hort de Matarrodona, al costat hidrogràfic dret del torrent. No hi ha camí, però quan sereu just a sota trobareu un clap de lliris de Sant Josep i un abalmament secundari. Segons l’opinió d’en Miquel Garcia, la boca de la balma restava més amagada per la vegetació que no pas ara.
 

 
DESCRIPCIÓ

Cavitat estructurada en un banc de gresos vermells de més de dos metres de potència, en les que l’acció combinada d’erosió pels agents atmosfèrics i una diàclasi de despreniment han excavat una balma-cova de nou metres de fondària, constituint una magnífica talaia sobre la font i l’embassament de Matarrodona.
No descartem que aquesta cavitat fos també aprofitada per l’home prehistòric, donada la seva proximitat al doll d’aigua.
 
 

CROQUIS

Font de lHort de Matarrodona balmaCROQUIS Small
 

 


CODI CAVITAT

Conca de Matarrodona 05/ 065 (provisional)

 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.