Senyor, forat del 1.0

Senyor forat del TOP


PARITAT, TAMBÉ A LES COVES

 
INTRODUCCIÓ


Aquesta coveta fou localitzada el mateix dia que la Foradada del Senyor i de la cova de l'Agulla Mitjana de les Fogaroses. La vam batejar en honor al Forat de la Senyora, forat que precedeix l'accés a la cova Gran de les Fogaroses. Vam decidir que per raons de paritat hi havien d'haver forats tant pels senyors com per a les senyores.

 
 

 SITUACIÓ

Situats davant per davant amb la Roca Encavalcada (també dita Pont del Diable), seguirem la cinglera en direcció nord deixant de banda la primera canaleta, que ens portaria a la cova de l'Agulla Petita de les Fogaroses. Trobarem tot seguit un promontori, una canaleta molt dreta i la següent, en rampa abrupte, és la que baixarem ajudats pels boixos. Trobarem un primer replà de la canal que forma una foradada i a la nostra dreta, fent un flanqueig trobarem una petita canal paral·lela amb el Forat del Senyor al capdamunt i la Foradada del Senyor un xic més avall.


 
DESCRIPCIÓ

Petita cavitat d'uns 4m de recorregut que segueix una diàclasi N174. Un cop superat el tap terrós que és l'accés d'entrada, trobem un sostre de 2m d'altura i una suau remuntada fins al fons de cavitat, força concrecionada.
 

CROQUIS


Senyor foratCROQUIS


 


CODI CAVITAT

Conca de la Vall d'Horta 09 / 056 (provisional)
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.