Agulla Mitjana de les Fogaroses, cova de l' 1.0

Agulla Mitjana covaWEBTOP Large


ELS ERRORS TAMBÉ COMPTEN

 
INTRODUCCIÓ

El dia 11-7-2010 en Quim Solbas i jo mateix acompanyavem el Ramon Suades a trobar la cova de l'Agulla Petita de les Fogaroses i ens vam equivocar -uns 20m més enllà- de canaleta. Baixant aquesta nova canaleta vam acabar trobant la cova de l'Agulla Mitjana de les Fogaroses, el Forat del Senyor i també la menuda Foradada del Senyor. Si haguéssim seguit a ullcluc les indicacions d'un gps segurament no hauríem acabat fent cap descobriment.
 

 SITUACIÓ

Situats davant per davant amb la Roca Encavalcada, seguirem la cinglera en direcció nord deixant de banda la primera canaleta, que ens portaria a la cova de l'Agulla Petita de les Fogaroses. Trobarem tot seguit un promontori, una canaleta molt dreta i la següent, en rampa abrupte, és la que baixarem ajudats pels boixos. Trobarem un primer replà de la canal que forma una foradada i a la nostra esquerra trobarem la boca de la cova. Si baixeu més d'un, vigileu de no fer-vos caure pedres al damunt.
 

 
DESCRIPCIÓ

Galeria única de direcció N263, perpendicular a la canal de direcció completament N. Cal remuntar un graó de metre i mig concrecionat per accedir a l'interior de la cavitat. Aquest graó coincideix amb la base del nivell de gresos vermells. El sostre, inicialment d'uns 7 metres d'alçada, s'acota aviat pel contacte entre les dues parets, força concrecionades. Passada l'estretor la cova fineix de forma clara en un fons concrecionat de gairebé un metre d'amplada, amb un sòl completament pla i reblert de pedra molt fina. El recorregut és d'uns 7,5 metres. 
 

CROQUIS

Agulla Mitjana covaCROQUIS Small
 

 


CODI CAVITAT

Conca de la Vall d'Horta 09 / 55 (provisional)

 

 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.