Agulla Petita de les Fogaroses, cova de l' 1.0

 Agulla Petita de les Fogaroses cova WEBTOP Large


EN REALITAT, UNA FORADADA 

 
INTRODUCCIÓ

Aquesta cova fou retrobada pel Quim Solbas, partint d'una relació de coves dels germans Badiella, de l'any 1991. Era una de les moltes cavitats de les quals el Xavi Badiella encara no n'havia publicat res. A banda del nom -prou orientatiu- el llistat informava que la cova tenia uns 14m de recorregut.
 

 SITUACIÓ

Situats a la regió de Les Fogaroses, a la Roca Encavalcada, seguirem direcció nord ran de cingle, sense voler baixar a l'Encavalcada. Trobarem l'inici d'una canaleta força estreta -des de la qual es veu perfectament l'agulla Petita de les Fogaroses- que baixarem uns 25 metres fins a trobar la cova. Passada la cova i a la nostra dreta, trobarem una petita foradada.
 

 
DESCRIPCIÓ

Tot i el nom, en realitat la cova és una foradada dividida en dues meitats per una paret que ha endurit l'erosió del pas de l'aigua. L'únic ramal que hi ha és de molt poc recorregut. La diàclasi original (no va ser presa a la topografia *) s'intueix que deu ser N20, en rampa descendent, i és la que conforma la canaleta on s'ubica la foradada. Les parets apareixen força concrecionades i la totalitat de recorreguts és d'uns 18 metres.


* si visiteu la cavitat i porteu la brúixola, us agraïrem que compartiu la dada.

 

CROQUIS

AGULLA PETITA FOG CROQUIS Small
 

 


CODI CAVITAT

Conca de la Vall d'Horta 09 / 051 (provisional)

 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.