E.R.E., cova 1.1

ere cova medium


LA RÈPLICA DE LA COVA DE LA CANAL DEL LLOR

 

INTRODUCCIÓ

 

En un temps rècord, en Quim Solbas i un servidor hem trobat un bon nombre de noves cavitats a Sant Llorenç com va ser el cas de l'avenc del Ramon de la Fonda (Castellar del Vallès). Sembla com si la suma dels dos fes augmentar les probabilitats de fer noves troballles, gairebé sense esforç. Però la major part de vegades cadascú va pel seu compte i aquesta petita cavitat que us presentem avui és una mostra de l'apassionant intercanvi de cromos que fem amb les respectives descobertes. En un lloc tan concorregut com és la canal del Llor, la canal que davalla a les coves Simanyes i a la font del Llor, en Quim i jo hem trobat, en anys diferents, la cova de la canal del Llor (ja ressenyada) i aquesta que esteu llegint. La cova de l'ERE va ser re-localitzada el 2004 i devia ser descoberta originalment durant la campanya que l'ERE (Equip de Recerques Espeleològiques, del Centre Excursionista de Catalunya) va fer a mitjans dels anys setanta i que va donar com a fruit la descoberta de cavitats com la cova de la Vall, Llimacs, Dues Boques, Mosquits, Gran del collet del Llor, etc. El grup però, no la devia considerar prou interessant per fer-ne la ressenya i sí en canvi per deixar la marca de les sigles del grup i també l'any.

 


 

DESCRIPCIÓ

 

Es tracta d'una única galeria ascendent d'uns vuit metres, amb la part superior formada per una llastra i tot d'amuntegaments de rocs de tamany mitjà. El dia de la topografia hi vam trobar un rat-penat de ferradura fent-hi l'habitual becaina d'hivernada.

 


 

SITUACIÓ

 

Al costat hidrogràfic dret de la canal del Llor. Per localitzar-la cal deixar, de baixada, el camí per la nostra dreta uns 100 metres després de trobar la cruïlla de les Simanyes fins a trobar les parets del cingle. De fet el moment de sortir del camí per la nostra dreta, és més proper a la cruïlla del GR5 que no pas al trencall de le Simanyes. Si aneu de pujada des de la font del Llor, cal passar de llarg el trencall del GR-5 i sortir per la nostra esquerra uns 10m després de passar un bloc*, també a la nostra esquerra.  La boca de la cova, inclinada, es troba damunt un ressalt d'uns 3 metres que es pot grimpar amb l'ajut d'unes alzines.


* per bloc s'enten un bloc que cal grimpar

 


 

CROQUIS

 

canal de lere croquis

 


 

CODI CAVITAT

 

Conca de la Vall d'Horta 09 / 042 (provisional)
 
 
 
 
 
{audio autostart}lost.mp3{/audio}
 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.