Canal del Llor, cova

canal del llor cova topo b medium


  LES SIMANYES FAN CRIA 


  
INTRODUCCIÓ
 
Cal no confondre aquesta cavitat amb la cova Gran del Collet del Llor. No tenen res a veure. Aquí estem parlant d’una petita cova localitzada per en Quim Solbas l’any 2007 i que, com ja va sent costum en ell, constitueix una de tantes provocacions de l’ex –veguer envers l’status quo establert en matèria de cavitats ja consolidades. L’any 1961 s’havia produït el darrer descobriment a la zona, la cova Simanya Nova, i 46 anys després, en Quim exprem sorprenentment els límits del coneixement espeleòlogic a la zona.
 

 
SITUACIÓ
 
Senzillíssima. Una vegada creuada la llera de la canal del Llor pel trencall de les Simanyes, aviat sortirem per la nostra esquerra seguint el traç d’una antic corriol, que en menys de quatre metres deixarem per anar a trobar la paret de la cinglera. Allà mateix, al peu de la cinglera, trobarem la boca d’un metre d’alçada de la cova de la Canal del Llor.
 

 
DESCRIPCIÓ
 
S’entra en un ressalt descendent i ens podrem moure uns tres metres endins, lloc on la cavitat s’estreny entre colades, uns tres metres més endins. L’alçada de la cavitat ronda els 2 metres. El dia de la topografia vam mesurar uns 7 metres totals de galeria.
 

 
CROQUIS
 
canal del llor cova croquis
 
 
  
CODI CAVITAT
 
Conca de la Vall d'Horta 09 / 041 (provisional)
 
 
 
 
 
 
 
 
 {audio autostart}pinkquim.mp3{/audio}
 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.