Margot, cova


Margot covaWEBTOP

 


EN UN ENTORN PRIVILEGIAT

 
INTRODUCCIÓ

Descoberta pel Quim Solbas pels volts de 2015, la petita cova Margot -tan petita com la mascota dels Solbas- té el privilegi d'obrir-se en un dels espais més emblemàtics del parc, a llevant de la carena del Roure del Palau. Un indret on l'alzinar i, sobretot, els roures de fulla gran senyoregen un bosc que no pot ocultar el seu passat més recent dedicat al carboneig.

 

 SITUACIÓ

Partint de l'aparcament del Roure Escorçoner remuntarem un petit tram del torrent del Cellerot, deixant enrere el trencall que remunta la canal de les Teixoneres. Nosaltres pujarem fora de camí pel carener del Roure del Palau, deixant de banda traces de camins de desboscament i mirant de mantenir-nos pel fil carener. En arribar a peu de cingle, el seguirem per la nostra dreta passant a frec d'un forat a la paret (el forat del Roure del Palau) i dins l'alzinar baixarem lleugerament de cota per poder creuar el rocater damunt el qual s'amaga la cova del Rocater,i fins a entrar novament a l'alzinar i a la torrentera on, per damunt de la plaça carbonera que trobarem i al costat hidrogràfic esquerre del torrent, trobarem l'entrada de la cova Margot.
 

 
DESCRIPCIÓ

Petita cavitat de galeria única N120 d'uns 5,5 metres de recorregut. Tres metres endins i en un punt força concrecionat, la cavitat s'acota fins als 30 cm d'amplada i d'alçada, tornant-se impracticable ( o de la mida de la Margot!), per bé que s'endevina el final de la cavitat, poc més enllà d'un sotet que bé podria tractar-se d'algun gour.

CROQUIS

Margot cova CROQUIS
 

 


CODI CAVITAT

Conca de Les Arenes, Sant Llorenç 13 / 080 (provisional)
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.