Ajaguda, avencó de l'


Ajaguda avenc WEBTOP Large


TOT TÉ UNA ESQUERDA

 
INTRODUCCIÓ

Aquesta curiosa cavitat fou descoberta pel muratà Albert Verdós un 28 de maig de 2016. El mateix dia trobà el forat del Rusc i també una altra petita cavitat que nosaltres coneixíem, el forat de l'Ajaguda, amb formacions prou interessants. Un mes més tard el propi Albert i el Jordi Aznar ens guiaven a les noves cavitats trobades i ens convidaven a dinar a Mura: un dia complet. Gràcies, Albert i Jordi!


 

 SITUACIÓ

Al peu del Puig Andreu (Mura) i en direcció al Puigbò surt una pista a mà dreta que davalla pel Sot de l'Ajaguda fins al Sot de l'Infern, al lloc conegut com el Solei d'en Costa. Aquesta pista inicia el recorregut pel llom carener i tot d'una trenca cap a la nostra dreta per decantar-se cap al torrent; nosaltres  deixarem la pista en aquest punt i seguirem avall fins a situar-nos al vessant llevantí del carener i seguint a peu de cinglera, on trobarem la boca de l'avencó prop de la base d'un solitari aladern. Una mica més avall i remuntant una petita canaleta, trobaríem el Forat de l'Ajaguda.
 

 
DESCRIPCIÓ

Petit avenc que aprofita una diàclasi nord/sud amb un bloc encastat al bell mig i que desemboca a la cinglera en forma de cova. Es pot accedir per la rampa lateral de la boca de l'avenc, lloc on trobarem algunes formacions, i sortir per la cova fent els 6 metres i escaig de recorregut. Al peu de la boca de la cova hi creix una savina.
 
 

CROQUIS

Ajaguda avenc CROQUISB Small
 

CODI CAVITAT

Conca del Sot de l'Infern 06 / 027 (provisional)

  

 
ENLLAÇOS
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.