Pins Cargolats, cova dels


Pins Cargolats cova dels WEBTOPO


PINS CARGOLATS, AVENC i COVA

 
INTRODUCCIÓ

Mig carener dels Pins Cargolats pertany a la casa del Puig de la Balma (Mura) i bona part d'aquesta carena fou estassada el 2014 moment que amb en Quim Solbas vam aprofitar per repassar aquella  part de cinglera i trobant aquesta petita cavitat, no molt lluny d'on hi ha el més conegut avenc dels Pins Cargolats.

 

 SITUACIÓ

Sortint del caminet dels Pins Cargolats, tot just acabat el tram inicial de descens, sortirem per la nostra dreta a trobar la boca de l'avenc dels Pins Cargolats. Continuarem baixant amb la idea de resseguir el nivell conglomeràtic per la seva base, en direcció nord. Hem de trobar aquest petit bloc al peu d'una canaleta molt estreta. Si la seguim amunt, trobarem la cova dels Pins Cargolats.
 

 
DESCRIPCIÓ

Cavitat de poc més de cinc metres de recorregut amb una sola galeria que segueix una diàclasi N314, més ampla (més d'un metre) que no pas alta- el metre i mig inicial de la boca tot seguit passa a mig metre d'altura- amb un sòl força reblert de pedruscall i amb alguna formació esporàdica penjant del sostre, i trams de paret concrecionada. A l'interior també trobem unes parets primes que oculten l'amplada real de la cavitat que, progressivament, es va fent impenetrable.
 
 

CROQUIS

pins torts cova croquis

 

CODI CAVITAT

Conca del Sot de l'Infern 06 / 026 (provisional)


 
ENLLAÇOS
 

Avencó dels Debanadors

 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.