Emprius, cova dels

 

 Emprius cova TOPweb Large

 


ENTRE MURA i SANT LLORENÇ SAVALL

 
INTRODUCCIÓ

Poc després de l'incendi de 2003 vam repassar sistemàticament els nivells carbonatats de la serra dels Emprius, trobant ben aviat aquesta cavitat prop del Coll de Pregona. Un dels encants de la cova són els l'entapissats d'orella d'os que a la primavera dominen el lloc. Els Emprius van suposar un obstacle natural a l'avenç del foc cap a Mura, i en molts trams de la recerca anàvem alternant entre bosc socarrimat i bosc tancat. Per la banda del Collet del Llor vam trobar nombrosos pins cargolats que amb el socarrim és probable que avui dia ja no existeixin.

 

 SITUACIÓ

Situats al costat nord del llom de la carena dels Emprius, baixarem pel costat llevantí seguint el corriol que ens menaria al Coll de Pregona. A mitja baixada i situats a peu del nivell carbonàtic, sortirem per la nostra esquerra. El nivell sembla perdre's en travessar una canal. En aquest punt cal enfilar-se per trobar l'entrada de la cova dels Emprius.

 

 
DESCRIPCIÓ

Una boca de més de tres metres d'alçada ens condueix per una curta galeria de direcció plenament nord i que aviat s'acota per canviar a N40. Un pas estret i força concrecionat sembla el probable final de la cova, a uns 7m de l'entrada. A l'interior el conjunt sembla un caos de blocs. Probablement la cova s'ha eixamplat per una esllavissada originada per una dìàclasi paral·lela al cingle. A l'esquerra de la galeria hi ha una obertura per la qual entra llum, coincidint amb una diàclasi ortogonal.
 

CROQUIS

Emprius cova CROQUIS Small

 

CODI CAVITAT

Riera de Talamanca 08 /012 (provisional)

 

 

 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.