Vinya del Jandet, cova de la


Vinya del Jandet cova de laWEBTXT Large


JANDET, un renom de Vacarisses

 
INTRODUCCIÓ

Cavitat que ens fou mostrada pel David Hernàndez qui la va trobar ressenyada sense nom específic al llibre La Barceloneta, un espai d'enginy i il·lusió escrit entre d'altres autors pel Miquel Crusafont i Sabater. Inicialment fou batejada erròniament amb el nom de la cova del Duc, però davant la manca de testimonis de primera mà per saber quin podria ser el topònim definitiu, el David proposà el de la Vinya del Jandet, basant-se en el mapa d'amillarament fet l'any 1861 a Vacarisses. D'aquesta forma la cova queda lligada a un tros de terra vacarissana amb història i amb barraca de vinya inclosa.

 

 SITUACIÓ

Sortint del poble de Vacarisses en direcció a la carretera dels Caus, la carretera fa un primer revolt a la dreta creuant un torrent. Passada la corba neix una pista a la nostra esquerra que està tancada amb cadenat i que recula cap el torrent que havíem travessat. Abans de tornar a creuar el torrent sortirem per la nostra dreta i remuntarem el turó decantant-nos cap a llevant i arribant a peu de cinglera. La seguirem cap a llevant travessant un parell de torrentets i un sortint de cinglera. Passarem per sota la cova del Duc i més enllà, trobarem la cova de la Vinya del Jandet.
 

 
DESCRIPCIÓ

Excavada de ple en els gresos vermells del cingles de Vacarisses, la cova té les restes d'un parament al peu de l'entrada. Pel sutge acumulat a les parets de l'entrada podem pensar que la cova ha servit de refugi durant llargues temporades. Amb poc més d'un metre d'alçada, la cova canvia aviat d'orientació, passant de N320 a la boca, a N60. A la nostra esquerra un ramal de direcció N sembla ser la galeria que més continuïtat promet (fa més de 4m, això segur). En canvi la galeria N60 aviat s'abaixa i per bé que impenetrable, té una sortida amagada a l'exterior. La cova de la Vinya del Jandet suma més de 13 metres de recorreguts.
 

CROQUIS

vinya del jandet covaCROQUIS Small

 

CODI CAVITAT

 

Conca de Les Vendranes 03 / 008 (provisional)
 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.