Duc (Vacarisses), cova del

 
 
Duc de Vacarisses cova TOPO Large
 
 

Cau de mussols

 
INTRODUCCIÓ
 
Aquesta cova penjada a les cingleres de Vacarisses, rep el nom de l'espècie de mussol que hi solia habitar. En David Hernàndez ens la va donar a conèixer partint de les indicacions d'en Miquel Crusafont i el seu llibre "La Barceloneta de Vacarisses". En aquell moment semblava que el nom corresponia amb el de 'Cova Penjada de Vacarisses' i per l'aspecte de l'entrada el nom li era escaient, però vilatans de Vacarisses han confirmat al David el nom més popular d'aquesta cavitat.
 
 

 
SITUACIÓ
 
Sortint del poble de Vacarisses en direcció a la carretera dels Caus, la carretera fa un primer revolt a la dreta creuant un torrent. Passada la corba neix una pista a la nostra esquerra que està tancada amb cadenat i que recula cap el torrent que havíem travessat. Abans de tornar a creuar el torrent sortirem per la nostra dreta i remuntarem el turó decantant-nos cap a llevant sense arribar, de moment, a peu de cinglera. Creuarem els dos ramals de la capçalera d'un torrent  i tot seguit pujarem a peu de cinglera i reseguint-lo cap a llevant trobarem la boca penjada.
 

 
DESCRIPCIÓ
 
Petita cavitat d'uns cinc metres i escaig de recorregut seguint una diàclasi N90 excavada en gresos vermells i que en el seu tram final canvia a N60. Tot i que la cova està penjada uns quatre metres de terra, l'interior de la cavitat apareix fumada, prova que sovint ha estat freqüentada. Si hom vol estalviar l'ús de cordes, haurà de grimpar per la cinglera uns vint metres més a l'est i amb molt de compte recular pel replanet de gresos vermell fins l'entrada.
 

 
CROQUIS

covadelduc CROQUIS Medium
 

 
CODI CAVITAT
 
Conca de les Vendranes 3 / 007
 

 
BIBLIOGRAFIA
 
La Barceloneta de Vacarisses, un espai d'enginy i d'il·lusió. CRUSAFONT, Miquel. PADRÓS, Camil. TOBELLA, Mercè. BOIX, Pere. Vacarisses. 2003.
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.