Ninot, cova del

 

 -Ninot covaTOP Large

 


S'afegeix a la Pedrera de noves cavitats

 
INTRODUCCIÓ

Localitzada el 21-12-2006 juntament amb la cova de la Canal de la Pedrera, la cova del Ninot s'afegeix al catàleg de cavitats d'aquest sector de Matadepera, situades al marge esquerre de la Canal de la Pedrera. La cova pren el nom de la propera agulla homònima, ja descrita per l'escalador Barberà i Suqué

SITUACIÓ
 
Partint de la casa de can Pèlacs caldrà seguir la pista que resegueix la casa pel costat de l'avenc de can Pèlacs, pel cantó nord, i trenca a l'esquerra per remuntar la canal de la Pedrera. Deixarem enrere els trencalls de la Roca Petanta i seguint llera amunt ens arribarem a la capçalera. A peu de cingle i a pocs metres del nostre camí, trobarem l'entrada de la cova de la Canal de la Pedrera. Seguirem en direcció est les parets del cingle fins a trobar l'entrada de la cova.
 
 

 
 
DESCRIPCIÓ
 
 
L'entrada amb dues boques estretes de 50cm d'amplada ja anuncien l'estretor general de les galeries. La boca de l'esquerra mena a un sol conducte N100 situal rere un resalt d'un metre. La galeria de la dreta, d'idèntica direcció, desemboca esgraonadament i de pujada cap un petit laberint de diàclasis ortogonals llur estretor impedeix la progressió en qualsevol direcció. La totalitat de recorreguts de la cova del Ninot és de 13m.
 

CROQUIS

Ninot cova del CROQUIS Small
 

CODI CAVITAT

Conca de Les Arenes 13 / 075 (provisional)
 
 

 

 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.