Til·ler, cova del

 
 Tiller cova TOPO Large
 

40 metres de galeries a la Selva Pasqual

 
INTRODUCCIÓ
 
Aquesta cavitat fou descoberta el mateix dia que la cova del Menyspreu, en una inspecció al sector de la 'Selva Pasqual' duta a terme per un equip d'Espeleopringuer. La cova presenta tot de galeries ortogonals d'orientació N30 i N280 conformant el que devia ser una antiga xarxa de desguàs, resultant més de 40 metres de recorreguts.
 

 
SITUACIÓ
 
A l'esquerra de l'agulla del Mugró trobem un carener força pronunciat. Pel costat obac d'aquest carener hi transcórrer el torrent que ve de la foradada o cova de l'Om. Travessada aquesta capçalera de torrent per una foradada (cal utilitzar cordí), trobem a l'altra banda del torrent l'entrada amb les dues boques de la cova del Til·ler.
 

 
DESCRIPCIÓ
 
L'entrada es divideix en dues boques, la de la dreta és una incomodíssima galeria N300 colmatada de sediments que es va tancant progressivament. Al fons d'aquesta galeria terrosa es van trobar dues llaunes de conserva  i també aquesta curiosa arrel. La galeria de l'esquerra permet la progressió de genolls seguint una galeria N30 molt ben perfilada pel pas de l'aigua, sent el recorregut extraordinàriament pla. Aquí i allà vam trobar nombrosos nius d'aranya Meta burnetti. Als deu metres trobem una galeria perpendicular N280 que té un recorregut més acotat d'uns 11 metres que desemboquen en un espai circular igualment baix.
 

 
CROQUIS

Tiller cova CROQUISjpg Large
 

 
CODI CAVITAT
 
 
Conca de la Vall de Mur 10 / 047 (provisional)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.