Menyspreu, cova del 1.0

 
 Menyspreu cova TOP
 

EXPLORANT LA SELVA PASQUAL

 
INTRODUCCIÓ
 
 

Cavitat descoberta per no sé sap exactament qui d'un equip heterogeni d'Espeleopringuer, que el 2012 es va desplaçar a la 'selva pasqual' disposats a fer un tast de la jungla que s'hi havien de trobar. El terme 'selva pasqual' sembla que fou encunyat pel sr. Salvador de Quadras l'any 1945, quan aleshores era propietari de can Pobla i de bona part del massís. Aquest exòtic topònim fou plasmat en un mapa il·lustrat del mateix sr. Quadras. Desconeixem del tot el seu significat. Només podem testimoniar la presència d'algunes grosses vidalbes semblants a aquelles que figurava que utilitzava el Tarzan per saltar d'arbre en arbre, però això són només conjectures sobre l'origen real del topònim.

 

 
SITUACIÓ
 
A la capçalera d'un torrent secundari de la canal Freda. El torrent és contigu i a l'oest del torrent on hi ha l'agulla del Mugró, separats per un carener. Per arribar-hi cal arribar-se al cim de La Mola i marxar uns tres minuts en direcció nord-oest i deixar el camí sortint per la nostra dreta, en direcció nord, anant a trobar la vista de l'agulla del Mugró. És recomanable dur un cordí per baixar, si el trobeu, per un pas estret en forma de foradada. Davallat aquest pas estret, la cova la trobarem a la nostra esquerra seguint les parets del cingle.
 

 
DESCRIPCIÓ
 
Cavitat amb aspecte exterior de balma seguint una fractura N30 que en uns tres metres canvia ortogonalment a una nova direcció N120. La boca inicialment d'un metre d'altura va abaixant-se progressivament en canviar de direcció, trobant llastres de gresos lutítics que s'han anat desprenent de les parets i del sostre. La cavitat té uns 9 metres de recorregut mesurables.

 
CROQUIS

Menyspreu cova CROQUIS2BO Large
 
 
 
 

 
CODI CAVITAT
 
Conca de la Vall de Mur 10 / 46 (provisional)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Comentaris  

#4 xorx 12-07-2018 08:06
Es pot trobar a l'ICC

http://cartotecadigital.icgc.cat/cdm/singleitem/collection/catalunya/id/3608/rec/1

tot i que jo el recordo en colors. Estava a la venda dalt de La Mola.


JG
#3 Quicu 11-07-2018 20:37
Aquest mapa del Sr. de Quadras es pot consultar a algun lloc?
#2 xorx 05-02-2017 12:37
Vols dir que el topònim no venia també de les poques ganes de reivindicar-ne la descoberta... :lol: :lol: ???
No ho sentis gens ni mica, merci per l'aclariment i perdó per haver menyspreat la figura del descobridor

Caudelguille
#1 Quicu 03-02-2017 09:32
"no sé sap exactament qui d'un equip heterogeni d'Espeleopringuer" = jo :lol: Segon a poca distància el Marc Anglés, crec.
El topònim també, crec que d'acord amb tu mateix.
I el topònim ve del fet que ningú va tenir ganes d'acostar-s'hi i ficar-s'hi per veure si "tirava", menyspreant-la totalment.

Ho sento, però algú ho havia de dir, hahaha.

Els comentaris han estat suspesos temporalment.