Carles, avencó d'en

 

carles avenc den large

 


No seria el primer cop que les màquines fan la feina

 
INTRODUCCIÓ

L'avencó d'en Carles fou localitzat pel Carles Camí i Garcia després que una retroexcavadora eixamplés la pista que porta a l'Espluga. El Carles, que aleshores era un nen, potser podia haver entrat més enllà de la boca, però no ho va fer. Devien ser els anys noranta del segle passat i això ens ho explica el seu germà Marc que, recentment (2015) es proposà retrobar la cavitat i ho aconseguí. L'avencó està a l'alçada de la vista, però ningú de nosaltres l'havia vist...Carles i Marc, gairebé una provocació!
 

 

SITUACIÓ

A tocar de la pista que del turó de l'Espluga revolta el torrent del Figueret en direcció al Mas de Matarrodona. L'avencó es troba tot just al primer revolt, poc abans de travessar el primer torrent i per damunt la pista.
 

 
DESCRIPCIÓ

Petita cavitat en rampa descendent, actualment impenetrable tot i que res augura que tingui gaire continuïtat més enllà dels 4m que la vista assoleix. La diàclasi generatriu és N235, una direcció poc freqüent al massís. És probable que la creació de la pista eliminés el rastre de la boca veritable de l'avencó. L'avencó avui es podria fer passar per un 'sot de les unces II' però tot i amb això continua sent una bona excusa per visitar la magnífica balma obrada de l'Espluga, amb traces d'Opus spicatum.
 

 

CROQUIS

carles avenc croquis medium 

CODI CAVITAT

Conca de Matarrodona 05/058 (provisional)

 

{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.