La Rebolleda, cova

 

la rebolleda cova medium

LA MENUDA DE LA REBOLLEDA


 

INTRODUCCIÓ
 
Vam trobar aquesta petita cova mercès les indicacions d’en Miquel Garcia i l’Eduard Torras, quan parlaven de coves (en plural) prop d’unes ruïnes. Un cop vam localitzar i visitar la cova del Duc, vam decidir donar un cop d’ull més detingut a la zona. Vam batejar la cavitat amb l’únic topònim que ens facilita el mapa del CET, i que ens ha permès fer elucubracions sobre l’origen de les ruïnes properes.
 

 
 
SITUACIÓ
 
La cova de La Rebolleda es troba en la mateixa cinglera que la cova del Duc, un revolt més enllà. A més de trobar-hi uns petits abalmaments al mateix nivell d’on venim, a sobre hi trobem tres possibles escletxes o canaletes on poder ubicar la cova. La de la més a l’esquerra és on hi ha la cova de la Rebolleda. Caldrà ajudar-se d’un parell de savines per grimpar fins a la menuda boca d’entrada.
 

 
DESCRIPCIÓ
 
Curiosament la cova no es troba en el mateix centre de la canaleta, sinó pel costat que pugem. La boca és petita i arrodonida (75cm de base per 70cm d’alçada), es tracta d’un conducte forçat que als 4,5 metres es bifurca a dreta i esquerra, formant una T. Ambdós ramals tenen uns 3 metres de recorregut cadascun, i es tornen impracticables. En aquest dos trams són destacables les colades, que recorden un projectat de poliuretà expandit. Fins i tot sonen buides.
El sostre en aquestes galeries, mostra la diàclasi ortogonal d’un parell de metres d’alçada, tot i que massa estreta com per poder ficar-se dret.
 

 
 
CROQUIS
 
 
la rebolleda cova
 
 

 
 
BIBLIOGRAFIA:
 
GUILLEMOT, Jordi.(2004-2005) Les coves i ruïnes de la Rebolleda: una aproximació a la llei del patrimoni cultural. ARXIU del Centre Excursionista de Terrassa no. 111 Quarta Època. p.84
 

 
 
CODI CAVITAT
 
Conca de Matarrodona / 05 33 (provisional)
 

 

ENLLAÇOS
 

LES RUÏNES DE LA REBOLLEDA

 

 


 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.