Canaleta, cova de la

canaleta cova large

UNA APROXIMACIÓ MOLT ACANALADA

 
INTRODUCCIÓ

Sabíem per l’escalador Josep Barberà i Suqué, autor del llibre Sant Llorenç pam a pam, que a la zona de les agulles de Matarrodona, s’hi trobava com a mínim una cova prop d’una de les agulletes que allí es mencionaven. Aquest fet i les observacions que fèiem per trobar unes antigues ruïnes, ens van dur a escorcollar les parets de la cinglera que va de la roca del Sentinella de Matarrodona fins a la fondalada del Sot de Matarrodona. El primer dia d’exploració ens va descobrir tres noves cavitats, una de les quals era la cova de la Canaleta.

 


 

SITUACIÓ

Per trobar la cova de la Canaleta no cal resseguir tota la cinglera des del Sentinella, tal i com vam fer nosaltres. Partint del camí que va per sobre la Carena de la Fosca, el deixarem per la nostra dreta abans d’arribar al Sentinella, a trobar un alzinar al fons del qual, en un replà amb una agulla i farcit de nombroses bardisses,  s’hi obre una estreta canaleta que és la que dona nom a la cova que es troba a escassos cinc metres a la nostra dreta, quan haurem devallat del tot.


 
DESCRIPCIÓ

Poc es pot destacar d’aquesta cavitat d’escassos 6 metres d’estret recorregut seguint una diàclasi N30, que no sigui la seva alçada de prop de 7 metres formant una esquerda lleugerament diagonal i que és visible des de l’altra banda del torrent del Roure Llarg, des de la carena de l’Era dels Enrics.
Les parets són núes de concreció a excepció feta d’alguns trams recoberts d’anemolites, i una crosta de concreció que segella el fons de la cavitat. Al fons i la part del sostre s’obre una estreta obertura molt concrecionada, que no sembla tenir continuitat. El terra, sedimentari, forma un paquet d’uns dos metres de potència fins trobar el nivell de base.
 


 

CROQUIS

canaleta cova croquis
 

 

CODI CAVITAT

Conca de Matarrodona 05 / 050 (provisional)ENLLAÇOS

Itinerari 9 El Cuiner, el gendarme, l'àvia i el Sentinella 1.3

 

{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.