Guilla, cova

 

guilla cova medium


EL REFUGI DE LA FONT DE LA GUINEU

 
INTRODUCCIÓ
 
Quan vam ensopegar amb aquesta nova cavitat no ho vam fer pel camí que us ressenyem, sinó que veníem resseguint el nivell carbonàtic des de la cova del Torrent de la Guineu. Portàvem molta estona fora de camí, i vam haver d'esperar dins aquesta cova fins que s'aturés el ruixat que va començar a caure mentre fèiem el corresponent croquis.
No puc negar que trobar aquesta cavitat en aquell moment  va ser una satisfacció i també una benedicció.
 


SITUACIÓ
 
Cal prendre el camí que de les roques de la Coca davalla a la font de la Guineu, seguint unes marques de pintura groga. Quan el camí entra pròpiament a la canal, trobarem un bloc de roca al costat del camí. Tan sols cal creuar el torrent a la nostra esquerra, abans d'arribar a la pedra. Seguirem el torrent avall uns quinze o vint metres fins a trobar la cova, a la nostra esquerra. Si venim de la font de la Guineu, cal passar per sota la balma de la Guineu i deixar enrere una carbonera, seguint amunt els senyals grocs del camí, fins la pedra triangular que hem comentat.
 


DESCRIPCIÓ
 
És la cova més xica de totes les que vam trobar aquell dia. Amb prou feines arribava als quatre metres de recorregut lineal, però era l'única que presentava un mínim de formacions destacables (colades) al fons. Té un ramal perpendicular, per bé que molt curt, tot just entrant. Es tracta d'una cavitat que aprofita un diàclasi N20E idèntica a la cova del torrent de la Guineu. Espero que us serveixi de refugi si mai en teniu necessitat.
 

 
CROQUIS
 
 
guilla cova croquis
 

CODI CAVITAT
 
Conca de Talamanca 08 / 012
 
 

 
ENLLAÇOS

 

 
 
 
 
 

 

{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

 

 
 
 
 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.