1/008 Barraca del Bonaire

 

B419 general


BARRACA O CALAIX D'EINES

 
 
INTRODUCCIÓ

 

Aquesta barraca està situada a la part superior de la barraca Gran de Palomeres i podria ser que fos el lloc on el mateix parcer guardés les eines. O bé podria ser la menuda barraca d'un dels 20 parcers de mitjan segle XIX, pagesos propietaris que van comprar trossos de la finca del Borrell llur propietari es veié forçat a vendre la finca, per pagar deutes. 

 
 


SITUACIÓ
 
Partint de l'urbanització de Les Marines i situats a la part més alta, trobarem una pista i el carrer del camí del Daví. La pista separa els vessants de Les Marines de la Vall d'Horta i passant a frec de la urbanització s'enfila cap el mal anomenat coll de Palomeres. Haurem passat de llarg un trencall a la dreta, que ens duria al Sot del Fontanet. Arribats al fals coll que en realitat és un rebaix a la terra per fer-hi passar la pista, pararem atenció a un corriol que en aquest punt s'enfila a la  nostra dreta i va a trobar el carener del Serrat del Bonaire. Quan serem dalt i haurem passat per sota la lína elèctrica de mitja atenció, arribarem dalt d'un petit promontori a l'esquerra del qual, baixant uns 15 metres, trobarem la barraca-calaix. Paga la pena la vista de La Mola.
 

DESCRIPCIÓ

És força dubtós que una barraca on no hi caps ni estirat (1,50m de llargària) pugui ser considerada  com a tal. Però si el pagès considerà que no li calia aixpluc i sí en canvi un lloc per guardar-hi les eines, aquesta grossa calaixera bé podria pertànyer a un tros de vinya del sector del Borrell.
El fons de l'espai és un marge de roca natural al qual s'hi han afegit dos murets. El sostre és clos amb  lloses planes.
 

CARACTERÍSTIQUES
 
Tipologia- CM (Circular Margera) 1 muntant
Altura barraca (h) - 0,65m
Amplada barraca (a) - 1,05m
Llargada barraca (ll) - 1,50m
Altura porta (ph) - 1,13m
Amplada porta (ap) - 0,65m
Amplada muntant (am) - 0,63m
Orientació porta - N248 (S-W)
Situació- Solei, propera al carener.
Llinda- simple
Tapadora - lloses
GPS - si
Mapa Ballestar- no
Estat - Excel·lent (E).
Data - 31-8-2014
 

 
CODI BARRACA
 
Conca de la Vall de Mur 01 /008
Numeració absoluta - 419
                    

 
 
CROQUIS

CROQUISCETOK Small
 
 

 

 

ROBATORI

Anoche fue saqueada la casa del soltero Jose Armengol bracero de esta villa en ocasión de hallarse ausente de ella habiendole robado algunas ropas y efectos que en ella tenia para cuyo fin fracturaron los ladrones la pared exterior de la parte de detrás y quemaron la puerta de salida desconociendose por ahora los autores de tamaño delito.


Lo comunico a V. para que no carezca de esta noticia.(...) 1-2-1832GALERIA D'IMATGES


                                                        
COBERTA PER LA VEGETACIÓ


B419 emboscada
 
 
 
 
 
 
 
 

{play}images/stories/mp3/marxapedra.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.