La Roca, foradada de 1.1


La Roca foradadaWEBTOP Large


FORADADA ARTIFICIAL PER DUR AIGUA AL POBLE

 
INTRODUCCIÓ

Recordàvem l'existència d'una foradada dels temps d'haver fet la ruta dels Tres Monestirs. Aleshores el traçat del GR-5 passava per damunt mateix o molt aprop d'aquesta cavitat artificial, l'origen de la qual sembla que cal buscar-lo en el trasvassament d'aigua de la Vall d'Horta cap al poble de Sant Llorenç Savall, alimentant el dipòsit de la carena de Ricó.

 

 
 SITUACIÓ

Seguint la pista que puja de la casa de La Roca per la carena de Ricó, quan estarem a l'alçada de la partíó de la finca on hi ha la Granja de La Roca, sortirem per la nostra esquerra a trobar un petit ressalt rocós a l'altura de la línia elèctrica de mitja tensió que hi passa, fins a trobar la boca est de la foradada de La Roca. Si fem el trajecte venint de la Creu de Ricó, passat el trencall a l'esquerra de la cabana de fusta, sortirem per la nostra dreta fins a trobar un rocater sota la línia de mitja tensió. A l'esquerra del rocater, rere un càdec s'obre la boca est de la foradada.
 

 
DESCRIPCIÓ

Cavitat d'uns 13m de recorregut excavada artificialment en un estrat de gresos vermells i seguint un traçat N120, que bé podria haver aprofitat una fractura pre-existent a la roca. Per la banda oest la foradada sembla tenir continuïtat en un xaragall. El túnel excavat mira d'evitar el desnivell de 2,5m del promontori.


 

CROQUIS

La Roca foradada CROQUIS Large
 

 


CODI CAVITAT

Conca de la Vall d'Horta 09 / 057 (provisional)

 

 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.