Caixa dels Trons, cova de la

Caixa de Trons cova WEBTOP Large


A TOCAR DE LA BALMA DEL CUBELL

 
INTRODUCCIÓ

A tocar de la balma del Cubell, la cova de la Caixa dels Trons pren el nom de la propera canal del Tro, un nom força suggerent per a un sector farcit de blocs (alguns de nivell escalable) que han anat caient pel retrocés progressiu dels cingles. La cavitat no és exactament una cova sinó més aviat una cavitat formada entre blocs. Això sí, fa més dels cinc metres mínims que la convenció autoritza per anomenar-la així.
 
 

 SITUACIÓ

Partint de l'aparcament de l'antic bar de Les Arenes -entre el mas de l'Illa i l'ermita de la Mare de Déu de Les Arenes-  remuntarem per la llera del torrent de Matalonga fins a trobar el trencall a la nostra esquerra que passant prop de la Font de l'Arç remunta el torrent, deixant a la nostra esquerra els trencalls del Coll Llarg i més endavant -i també a la nostra esquerra- el trencall de la Canal Gran. Quan travessem el següent torrent, el de la Cova Roja,  pararem atenció a sortir per la nostra esquerra, remuntant-lo pocs metres i parant atenció a la nostra esquerra per trobar primer una fractura poc profunda i immediatament després la cova de la Caixa dels Trons.
 

 
DESCRIPCIÓ

La cavitat aprofita una fractura enmig d'un caos de blocs gegantins. La galeria- lleugerament ascendent- segueix una direcció N22 que tot i que és molt coincident amb la majoria de diàclasis del parc natural, el fet és completament atzarós en un bloc. La cova fineix en un petit ressalt que remunta en direcció posada. A l'esquerra de l'entrada i arran de terra la cavitat comunica amb l'altra fractura que havíem vist en l'aproximació. El recorregut de la cova és d'uns 7m.


 

CROQUIS

Caixa dels Trons CROQUIS Small
 

 


CODI CAVITAT

Conca de les Carenes de l'Illa 12/048 (provisional)

 
 

 
ENLLAÇOS
 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.