Escaleta, cova de l' 1.0


Escaleta cova WEBTOPO Large


NO ESTÀ BEN BÉ A LA CANAL DE L'ESCALETA

 
INTRODUCCIÓ

Situada a la regió de Les Fogaroses, la cova de l'Escaleta fou localitzada pel Quim Solbas quan provà de davallar una canal ben marcada en el terreny. La cova és propera a la regió de la canal de l'Escaleta, però no es troba a la dita canal. Tot i que estreta, paga la pena de visitar-la per les formacions que encara es poden contemplar.

 

 SITUACIÓ

Si passada la Roca Encavalcada seguim en direcció sud, s'uneixen al nostre camí el que puja de la canal de Tanca i després un altre que va a un mirador. Seguirem metres enllà i haurem de sortir per la nostra esquerra a trobar un collet que permet o bé baixar al sud cap a la Foradada de la Canal de Tanca o bé cap al nord - la nostra opció- seguint una petita canal. La cova la trobareu davallant un petit tram d'aquesta canaleta, trobant la boca a la vostra esquerra.

 
DESCRIPCIÓ

Cavitat que amida uns 9 metres de recorregut força estrets i concrecionats i d'una sola galeria descendent d'orientació N40. Cap a la part final, gairebé impenetrable, s'insinua que la cova vol remuntar. A banda que la paret esquerra apareix entapissada d'anemolites, també trobem un esvoranc de poca profunditat lleugerament penjat.

 

CROQUIS

escaleta cova CROQUIS Small

 

CODI CAVITAT

Conca de la Vall d'Horta 09 / 054 (provisional)

 
 

 

 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.