Canal Fonda, cova de la

 

Canal Fonda cova WEBTOP Large


UN DIA BEN REEIXIT PER EN QUIM SOLBAS


 

INTRODUCCIÓ

La cova, l'avencó, la foradada i les ruïnes de la canal Fonda foren descobertes en una sola jornada pletòrica a la zona (30-1-2006), per part d'en Quim Solbas. Tot i tractar-se d'una petita cavitat, paga la pena visitar aquest sector pròxima als Òbits, també amb agulles ben referenciades com l'agulla de la Marabunta, Sense Nom i la d'en Pep.

 

 SITUACIÓ

Es tracta d'arribar a l'extrem del carener que separa les canals del Trull i la Canal Fonda. Seguint el camí de La Mola al Montcau prendrem el trencall que mena a la canal Fonda, situada a redòs del turó de les Nou Cabres. En uns quinze minuts el corriol es bifurca: prendrem el ramal de l'esquerra que mor al carener que cerquem. No cal arribar fins a la punta, baixarem per la nostra esquerra sense necessitat d'arribar a la torrentada i seguirem a peu de cingle: és molt probable que trobem les ruïnes de la Canal Fonda. Si seguim avall trobarem -també a peu de cingle- i a la nostra dreta, l'entrada de la cova de la canal Fonda, lleugerament enlairada i amb un parell d'exemplars de boix-grèvol al peu de la mateixa esquerda. Per damunt la cova també podrem trobar la Foradada de la Canal Fonda, que ens aboca al turó de les Nou Cabres.

 

 
DESCRIPCIÓ


Galeria única que segueix una diàclasi N358 (pràcticament nord) amb una boca inicial d'entrada baixa (1,5m) que desemboca en un espai més alt (3,5m) tot i que força estret. Les parets apareixen força concrecionades i amb nombroses arrels. El recorregut aproximat de la cavitat no supera els 6 metres.
 
 

CROQUIS
Canal Fonda cova CROQUISB Small
 

CODI CAVITAT

Vall de Mur 10 / 051 (provisional)


 
ENLLAÇOS
 
 
 
 {play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.