Tub, cova del

Tub cova del WEBTOPO Large


UNA ALTRA FORMA DE PUJAR A LA MOLA

 
INTRODUCCIÓ

Cavitat situada vora el pla de La Mola i que ens fou comunicada pel Ramon Suades i el Xavi Pereira que la van descobrir mentre repassaven agulles al sector dels Cavalls. Una àmplia representació d'Espeleopringuer hi feu cap el mateix dia d'octubre de 2018 que es va presentar en societat l'avencó de les Aranyes. Sembla ser que el tub de plàstic que mena a la cova i passa just pel damunt, servia per omplir les basses pels ases de La Mola.

 
 

 SITUACIÓ

Des de can Pobla cal fer cap al Bolet i abans d'arribar a la roca prendrem un trencall a la nostra dreta; dels dos trencalls que anirem trobant prendrem sempre el de la nostra dreta. Aquest corriol acaba enfilant-se per l'anomenada Punta Serreta, on una costeruda esquerda permetria d'arribar fins al pla de La Mola: abans d'arribar a l'esquerda, quan serem gairebé a peu de cingle, deixarem el corriol sortint per la nostra dreta on a la base d'una canal hi ha la cova. Si abans trobessim el tub pel camí, llavors només cal seguir-lo fins el final.
 

 
DESCRIPCIÓ


Una immensa boca de 9m d'alçada, flanquejada per dues grans llastres de roca en un costat, ens convida a seguir una diàclasi N20 amb vuit metres de galeria força alts, fins que topem amb un ressalt concrecionat damunt del qual trobem una petita obertura impenetrable d'escàs desenvolupament. És possible que damunt encara existeixi una altra obertura a la qual hom no hi ha accedit. La paret dreta de la cavitat apareix força concrecionada al llarg dels vuit metres, i al sòl de la cavitat hi trobem alguns ossos i també alguna deixalla que deu provenir del pla de La Mola.
 
 

CROQUIS

TubcovaCROQUIS Medium

 

CODI CAVITAT

Conca de Les Arenes  13 / 079 (provisional)
 
 
 
 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.