Sant Joan, cova de 1.0


Sant Joan cova de WEBTOPB Large


UN LLORER ENS CONFIRMA EL CAMÍ

 
INTRODUCCIÓ

Cavitat força amagada entre les nombroses raconades de les Fogaroses. Com el seu nom indica la cova fou descoberta el dia de Sant Joan de 2013 pel Xavi Pereira, el Ramon Suades i el Pep Capdevila, quan anaven a la recerca d'un forat que finalment va resultar ser d'una certa fondària però del tot impracticable. Tanmateix en Pereira va intuir una escletxa cap a la qual va decidir treure el cap. I en van sortir les dues galeries d'entrada a la cova de Sant Joan. En la recerca de noves cavitats sol ser habitual que la veritable cavitat aparegui amagada i prop de la que semblava evident.

 

 SITUACIÓ

Partint de la Roca Encavalcada o Pont del Diable, seguirem en direcció nord i sortirem per la nostra dreta a buscar una canal ampla i fressada per on davallarem fins que no podrem continuar, trobant a la nostra dreta els Forats de les Fogaroses, una cavitat lleugerament obrada de la qual només en resta un encreuament de galeries. Nosaltres sortirem per la boca nord, davallant amb compte per la canaleta, provant d'arribar a la canal principal més aviat decantant-nos per la nostra esquerra. Un cop a la canal anem a cercar la paret del cingle, aparentment verticals fins al peu de l'agulla Mitjana de les Fogaroses. Proper pel cantó que hem baixat hi ha un punt pel qual és possible ascendir a un replanet. Per la nostra esquerra i curull de vegetació remuntarem una canaleta molt embrossada, passant a frec d'un llorer i trobant al damunt la doble entrada de la cova.
 

 
DESCRIPCIÓ


L'avantsala de la cavitat, pràcticament a peu del llorer, ateny una alçada considerable de més de 5m. Un tronc semienterrat és al peu de l'accés a les dues galeries paral·les N40 que no connecten entre sí, sent la situada més al nord la de major recorregut. La galeria de l'esquerra, més curta i més còmode de passar-hi, fa un punt més estret i concrecionat i finalitza clarament amb un bloc també concrecionat. L'altra galeria, força inclinada en alçada cap el sud i que desemboca en un topi que barra el pas i que hem de superar per dalt i en un pas força incòmode, rere el qual la galeria pren direcció est, bo i fent una banyera que s'allargassa uns dos metres i mig en forma de tub i tornant-se impenetrable. En general la cavitat suma uns 24m de recorreguts força concrecionats per colades i anemolites i també amb alguna estalactita.

 

CROQUIS


 

CODI CAVITAT

Conca de la Vall d'Horta  09 / 053 (provisional)
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.