Monges, cova de les 1.0


Monges covaWEBTOP Large


SEGUINT EL NIVELL DE LES SIMANYES

 
INTRODUCCIÓ

A redòs de les agulles anomenades Monges, vam trobar aquesta coveta seguint el nivell de les Simanyes nord enllà, passant per la cova de l'Àngel. En arribar al peu de les dites Monges de la Muntada, vam remuntar la canal i vam trobar la cova. No es pot descartar que aquesta cavitat també fos descoberta pel grup espeleològic ERE durant la seva campanya prospectiva de l'any 1976.

 SITUACIÓ

A mig aire de la canal situada al sud de les agulles anomenades Les Monges de la Muntada. Des de coll d'Eres s'hi pot arribar seguint el tram de GR5 que passa ran de la canal del Llor. Un cop travessada la llera principal, creuarem dues canals més i, abans d'arribar al tram esllavissat del 2010, sortirem per la nostra esquerra costa amunt fins a trobar les agulles de les Monges i la canal citada, que remuntarem fins trobar la cova.
 

 
DESCRIPCIÓ

Galeria única  d'uns sis metres de recorregut excavada seguint una diàclasi N340 amb dos nivellets de gresos vermells inserits. Als quatre metres de recorregut el sostre s'acota per la presència dels dos nivells d'excavació originaris que la erosió no va arribar a unir. El de dalt és un forat menut obert en forma de finestra, i s'ha de travessar pel nivell de baix per arribar al final de la cavitat, amb un sòl lleugerament descendent i concrecionat. L'entrada de la cova sol embardissar-se de tal manera que pot passar inadvertida.
 

CROQUIS

monges cova CROQUIS Small
 

CODI CAVITAT

Conca de la Vall d'Horta 09 / 52 (provisional)

 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.