Camps del Daví, cova dels

Camps Davi TOPWEB Large
CAVITAT EXCAVADA EN SEDIMENTS QUATERNARIS

 
INTRODUCCIÓ

Petita cova excavada en sediments quaternaris, vora la casa del Daví, a la Quadra de Mur. La cavitat fou descoberta el 5-6-2017, una jornada molt fructífera que recollí més cavitats i elements rurals a la zona, que havia estat estassada poques setmanes abans. Criden l'atenció els murs de pedra seca que contenien aquest allau de sediments que conformen els camps adjacents a la casa del Daví.

 

 SITUACIÓ

Després de l'estassada es pot dir que la localització és senzilla. Cal arribar a la Creu del Daví fins el cadenat del Daví. Pujarem per l'ampla pista i abans d'arribar a camp obert, sortirem per la nostra esquerra baixant fins a la capçalera del torrent on hi ha una figuera que amaga l'entrada de la cova.
 

 
DESCRIPCIÓ

Cavitat d'uns 12 metres de recorreguts seguint principalment una direcció N160 excavada en sediment quaternari coincidint amb la torrentera, també excavada en un tou de quaternari. Aquesta direcció principal de la cavitat no guarda cap relació amb les cavitats excavades en conglomerat eocènic (Terciari). L'entrada de la cova, emmarcada per una figuera, té uns dos metres de boca i ben aviat s'estreny. Rere el pas hi ha una saleta amb dues galeries, una que segueix la direcció original i l'altra una direcció N30, totes amb continuïtat però amb dimensions de caus.

 

CROQUIS

Camps Davi CROQUIS Small
 

CODI CAVITAT

Conca de la Vall de Mur 10 / 049 (provisional)

 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.