Ton, cabana del

 
 ton cabana topwebRefugi de carboners, emboscats, maquis i excursionistes


 
INTRODUCCIÓ

Aquesta petita i amagada balma fou inicialment aprofitada pel carboner Roc Garcia, de Matadepera. Més tard s'hi va emboscar el Ton Rossinyol, també matadeperenc. Un testimoni del pas dels Maquis per Sant Llorenç del Munt ens assegurava que la Cabana del Ton també els hauria servit de refugi. Amb el pas dels anys el lloc passà desaparcebut i fou discretament utilitzat com a refugi per excursionistes que anaven perfeccionant les comoditats del lloc, fins que la direcció del Parc va decidir desmantellar-lo.
 
  

 SITUACIÓ

Situats a la cruïlla de camins del Coll de la Castellassa, seguirem uns metres el camí que mena al monòlit de la Castellassa de can Torres. Ben aviat veurem sota el rocater el rastre d'un corriol descendent i a voltes esllavissat. El corriol passa per timba, a les envistes del Sot de la Carda. Cal anar amb compte i seguir la traça de camí, sempre descendent, fins arribar a la balma.
 
 

 
DESCRIPCIÓ

Balmat que aprofita una llastra provinent del retrocés del cingle, sent la orientació de la boca N62 completament aleatòria. L'espai cobert és d'uns 9m quadrats i està centrat en una llar de foc. Del refugi encara són ben visibles el terra enrajolat amb peces de terra cuit de 20x20cm, la xemeneia de la qual només en queda una obertura a l'exterior, un banc d'obra, una pica obrada i les restes d'uns ràfecs per recollir les aigües. Hom recorda haver passat molt fred en dormir-hi!
 
 

CROQUIS

ton cabana croquis


 

CODI CAVITAT
 
Conca de les Carenes de l'Illa 11 / 040 (provisional)
 
 
 

 
 
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.