Escuradents, cova de l'Escuradents cova TOPEls germans Masó en devien ser els descobridors

 
INTRODUCCIÓ

La primera notícia d'aquesta petita cavitat ens arribà de la web d'en Quicu Tàpias que la localitzà el 26-12-2013. La cavitat no rebé el nom de les formacions (que hi són) sinó del monòlit que és a tocar de l'entrada i que havia estat trobat l'any 1997 pels germans Masó, escaladors que ja s'havien adonat de la presència de la cova.

 
SITUACIÓ

Cavitat fora de camí. Cal seguir pel llom de la foradada de la màquina de Tren, al sector de Matarrodona. Metres abans d'arribar a la Foradada, a la nostra dreta veurem un entallat a la roca que convida a baixar per aquest costat del cingle. Passem pel costat d'un bonic exemplar de savina. Seguirem baixant fins a situar-nos aproximadament a peu del nivell carbonatat, moment que aprofitarem per recular en direcció nord, bosc a través, a trobar la base de l'agulla que sobresurt i que no és altra que la de l'Escuradents. La cova es troba lleugerament enlairada i la trobarem abans d'arribar a l'agulla. Per acostar-s'hi cal grimpar per la mica de canal terrosa que hi ha a frec de la base de l'agulla. Trobada la paret, seguirem a la nostra dreta, amb molt de compte, per un ressalt rocós força estret.

 

 
DESCRIPCIÓ

Per accedir a l'interior de la boca cal encara grimpar un graó de tres metres de desnivell, per damunt la base on hi creix un llentiscle. La cavitat s'estructura a partir d'una diàclasi generatriu N280 que no ateny el metre d'altura. A l'interior, més ample que alt, hi trobem restes concrecionades de topis caiguts, microgours i una munió de petites estalactites encatifant el fons i raconades.

 
CROQUIS

Escuradents cova CROQUIS
 

 
CODI CAVITAT

Conca de Matarrodona 05 / 060 (provisional)
 
 
 
{play}images/stories/mp3/giacchino.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.